PDA

Zobacz pełną wersję : czym roznia sie lampy do civica 96-98, a 99-00

locdog
06-07-05, 15:39
moze ktos wie? mocowaniami czy jak? czy od modelu 98 beda pasowac do 99?
z gory dziekuje za odpowiedz

mikona
06-07-05, 15:55
kształtem, nie pasuja do nadkoli, grila, maski i zderzakow, mocowania chyba tez nie pasuja ale tu juz nie jestem pewien. /rem36

ARTX
06-07-05, 23:48
99-00r sa ładniejsze bo tak jakby całe przezroczyste...
faktycznie tak jak napisał/a rem/mikona.. ;) żeby załozyc inne trzeba zmienic maske, błotniki, zderzak i grill - bo chyba chodzi
o przednie lampy?

Amadeus
07-07-05, 12:11
I cały fartuch z przodu - tak na marginesie.

lukiasz
07-07-05, 18:54
I cały fartuch z przodu - tak na marginesie.

a czemu fartuch?

ARTX
07-07-05, 19:08
fartuch jest ten sam lecz w 99-00r jest dodatkowo belka :)

ps. temat o lampach :twisted: ale chyba wszystko zostało juz powiedziane :)

sc0rpion
07-07-05, 19:19
hmm nie do konca pas przedni jest taki sam
generalnie mozna powiedziec ze jest identyczny, poza jednym elementem - chodzi o mocowanie zderzaka przedniego.
W cifie sprzed liftingu "wasy" na ktorych lezy zderzak sa nizej niz w aucie po lifcie i przy przerobce trzeba je podniesc o kilka cm.

Koser
07-07-05, 22:37
te od 99 są troche dłuższe kurde :)

lukiasz
08-07-05, 00:55
hmm nie do konca pas przedni jest taki sam
generalnie mozna powiedziec ze jest identyczny, poza jednym elementem - chodzi o mocowanie zderzaka przedniego.
W cifie sprzed liftingu "wasy" na ktorych lezy zderzak sa nizej niz w aucie po lifcie i przy przerobce trzeba je podniesc o kilka cm.

chyba z tego co wiem jest troche inaczej badz zle rozkminiam :D

sa w tej samej wysokosci itp ale:
w stareszej wersji sa duzo szersze w nowszej sa wezsze i dluzsze ot co cala filozofia, do tego dolne boczne mocowanie wewnetrzne lampy w starszej wersji jest troche nizej niz w nowszej i po ptakach, nie ma sensu wymieniac przedniego fartucha!!

ARTX jaka belka?ta co sie przykreca ja do wzmocnienai czolowego? a w czym to szkodzi?

ARTX
09-07-05, 01:37
ARTX jaka belka?ta co sie przykreca ja do wzmocnienai czolowego? a w czym to szkodzi?
tak, w niczym nie szkodzi a w czym by miała? :)

carlose
10-07-05, 13:30
jeden z gejów właśnie robił z 98 na 99, co było potrzebne:
-zderzak
-maska
-lampy
-grill
-błotniki
i to tyle, oczywiście trzeba było jedno nadgiąć drugie puknąć, ale to się miało tylko do zderzaka, a reszta gites pasuje ;)