Zobacz pełną wersję : Wysokość głowicy
Zastanawiam sie o ile mam splanowaną głowice ale kompletnie nigdzie nie znalazłem seryjnych jej wymiarów.. wiem jaka dokladnie ma wysokość teraz wiem o ile ją splanowałem ale nie wiem czy byla ruszana wczesniej. Czy może mi ktoś podać wymiar albo linka gdzie to moge sprawdzić?
d13b2
Też mnie to ciekawiło jak kupowałem głowice z D16Z6 bo właśnie nie wiadomo ile razy była planowana gdzieś tam w przeszłości i ile jest zebrane .
Ale też nic nie znalazłem :/
Po pierwsze: manual. Wszystko jest napisane w manualu.
Po drugie forum: wszystko jest napisane na forum.
Po trzecie google, wszystko jest w internecie. Instrukcja obługi? Spróbojcie może po angielsku (D series head height) albo coś takiego. Warto korzystać, ludzi posługujących sie jezykiem angielskim na świecie jest półtora miliarda, ludzi władających Polskim jest może 50 milionów, więc i prawdopodobieństwo rozwiązania trapiącego problemu jest większe, no ale to nie kurs obsługi życia, do meritum.
Pamiętam, że gdzieś na głowicy są znaki. Kółka. "dwa w jednym" o różnej średnicy. Gdzieś na krawędzi są kółka, które mają bodajże 1.4 milimetra wysokości jak głowica opuszcza fabrykę, mniejsze z tych kółek oznacza że ktoś zdjął już 0,7mm z głowicy. Jest temat do sprawdzenia i policzenia ale dokładnie nie pamiętam jak, 5 lat temu pisał o tym remek albo furia.
Przeleciałem i polskiego i angielskiego manuala, na forum nigdzie nie znalazłem, pytalem na 2 angielskich forach i też przeszukiwałem google (za dobry w tym nie jestem...) i niestety nic...
Więc dzida jeśli możesz podać jakiś link to bede wdzięczny..
ps. tak są jakieś oznaczenia, już nie pamiętam ale z tego co kojaże to do tego żeby stwierdzić czy jeszcze można ją jechać czy już jest koniec...
Wg manuala:
94,95-95,05 mm.
Dzienki Mateusz!
możesz mi jakoś podrzucić tego manuala? linka czy coś?