Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mocowanie tylnych amortyzatorów - jakie koszty?

artuzet
06-10-12, 15:28
Witam,
Dzisiaj obejrzałem Hondę Civic VI gen z 97 roku, byliśmy z nią na stacji kontroli pojazdów.
Po oględzinach wyszło że konieczne będzie wymienienie dolnych mocowań tylnych amortyzatorów. Tyle tylko wiem niestety tak ogólnie, liczę że będziecie wiedzieli o co chodzi :)
Miałbym do was wielką prośbę bo pewnie się orientujecie, jakie będą koszty tego zabiegu, o ile się powinienem stargować ze sprzedawcą z tego powodu?
Pozdrawiam!

Michu_POZ
06-10-12, 15:42
http://www.jdmshop.pl/sklep/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=31&category_id=78&option=com_virtuemart&Itemid=1plus to co weźmie mechanik za wymianę myślę że 100 zl to max

CRX1
06-10-12, 17:56
wymianę myślę że 100 zl to max
Żartujesz?
Jak wypadną za darmo wachacze z auta to może stówa mu starczy.Utarguj 500,-to napewno Ci zostanie jeszcze na paliwo i imprezkę z okazji zakupu autka,jak nie spuści z ,to niech sam to zrobi.A po wyjęciu wachaczy ,wymienia się kpl tulei,a nie jedną szt .

Szczery
06-10-12, 18:34
A komplet to 6szt. Po 3 na stronę. Aby wymienić ta jedną musisz wyjąć cały wachacz i wtedy wymiana wszystkich 3szt w imadle to jakies 20min zabawy dla kogos kto to pierwszy raz robi. Ale uwaga.
Śruby które będziesz wykręcal lubią być zapieczone w twch gumach (tulejkach wewnątrz gum) i bez ich cięcia się nie obejdzie. A wtedy to na 100% wszystkie trzy gumy do wymiany. Ale po takiej operacji masz spokój na lata. Jeszcze można przy okazji samemu inne "gumy" w tylnym zawieszeniu obejrzeć dokładnie bo to różnie bywa z nimi.

Michu_POZ
06-10-12, 18:50
Żartujesz?
Jak wypadną za darmo wachacze z auta to może stówa mu starczy.Utarguj 500,-to napewno Ci zostanie jeszcze na paliwo i imprezkę z okazji zakupu autka,jak nie spuści z ,to niech sam to zrobi.A po wyjęciu wachaczy ,wymienia się kpl tulei,a nie jedną szt . A ile wg Ciebie powinna kosztować wymiana tulejek która można zlecić nawet w podrzędnym warsztacie bo niema tam żadnej filozofii ? A to ile stargować to inna sprawa według mnie starguj z tysiąc albo lepiej z dwa w końcu to nowe drogie auto i nie powinno mieć tak poważnych defektów :)