Zobacz pełną wersję : Wymieniony palec i kopułka, co dalej ???(ustawienie zapłonu) Pomocy!
davinci1991
05-10-12, 00:42
Witam
Kupiłem osobno słupek i aparat zapłonowy w ktorym wyminiłem palec z kopułką.
Ustawiłem rozrzad na znaki (kołko rozrzadu , kołko pasowe) i co dalej ?
W jakiej pozycji włozyc aparat zapłonowy zeby palił prawidłowo?
I czy musi byc zrobiona samodiagnostyka przy ustawianiu czy jakos tak? ;)
prosze o pomoc ;)
W jakiej pozycji włozyc aparat zapłonowy zeby palił prawidłowo?
Na początek włóż go żeby był na środku fasolki a do dokładnego ustawienia musisz mieć lampę i ustawiasz na zwartym złączu diagnostycznym ( check engine ma sie cały czas świecić )
davinci1991
05-10-12, 23:19
dzieki kolego ;) wiec ustawie rozrzad na znaki , ustawie na srodku fasolki aparat, złącze piny gniazda diagnostycznego i odpale ;)
a po ustawieniu zapłonu tak zeby pracował w miare ok i zeby do mechanika dojechac to po zgaszeniu rozłaczyc złącze???
Ustawiasz prawidłowo zapłon na znakach, za pomocą lamp stroboskopowej.Do regulacji silnik musi być gorący .Dokręcasz aparat i po robocie.
Tak do odpalenia to poprostu ustaw na środku fasolki i tyle. Jak pojedziesz do mechanika żeby lampą ustawić tam złącz piny bo on może o tym nie wiedzieć .
davinci1991
06-10-12, 22:59
juz cos wiecej wiem ;) dzieki wielkie, jutro pierwsze odpalenie ;)
a rozrzad musi byc ustawiony na znaki ??? czy obojetnie jak bedzie i po prostu włozyc aparat ?
davinci1991
07-10-12, 22:41
z tego co dzis sie dowiedziałem to aparat zapłonowy wchodzi tylko w 1 pozycji ;) palec + kopułka wymieniona a iskry bram :( czyzby cewka ???