Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : potrzebny kod do radia Honda, lub człowiek w ASO

drevan
04-10-12, 19:29
Poszukuję osoby, która pracuje w ASO lub ma tam dobrego znajomego i będzie w stanie na podstawie nr vin, nr seryjnego i modelu radia podać mi do niego KOD. Niestety kupiłem radio od pewnej miłej Pani lecz bez potrzebnych 4 cyferek i póki co nie chciałbym zwracać towaru.

Dzisiaj dzwoniłem do Auto Kopexu i stwierdzam że upadli na głowę. W Niemczech taka usługa jest darmowa a u nas mają ludzi za debili.

Mam zaczytane numery więc wystarczy tylko wpisać dane do komputera i centrala odeślę właściwy kod.

Życzliwej osobie odwdzięczę się.

owsikk
05-10-12, 06:57
Musisz wygenerować sobie dwa 8-cyfrowe kody. Jak to zrobić? Wciskasz 1+6 i włączasz radio. Kody będą się pokazywać na przemian. W Radomiu usługa wygenerowania kodu pin na podstawie tych dwóch kodów kosztuje 30 zł.

marioZ
05-10-12, 09:52
ja zadzwoniłem do Honda Plaza i podali mi kod, podalem i VIN i seryjny...mozesz też podać kod który ci się pojawi "Wciskasz 1+6 i włączasz radio"
Jeśli masz jeden z tych modeli możesz sprawdzić

RADIO/CD 40020406 AUDIO UNIT 31546
CIVIC EX 09M 12324
CIVIC LX 09M 23311
CRV 55655
CRV MEX 1 CD 22462
HABCIVIC EXS 34545
HABCIVIC LXS 36526
HYBRID 24444
MEX-CRV 22462
RIDGELINE 51516
RL 64155
RSX 51563
S2000 32516
06-08CIVICEX 52443
06-08CIVICLX 54213
2001CIVIC 25615

drevan
07-10-12, 11:37
kod wygenerowałem już dawno - z tym nie miałem problemu :)
problem pojawił się z obsługą serwisu która myśli że polska to ciemnogród
radio pochodzi z EM2 (Europa)

spróbuje w takim razie zadzwonić do Plazy i zobaczymy co powiedzą

drevan
08-10-12, 13:29
Honda Plaza Warszawa - 50 zł (telefonicznie nie mogą podać kodu zasłaniając się celowością zabezpieczenia radia przed kradzieżą więc trzeba podjechać - a tak naprawdę chodzi o łatwą kasę)

Dzida
08-10-12, 13:53
Honda Plaza Warszawa - 50 zł (telefonicznie nie mogą podać kodu zasłaniając się celowością zabezpieczenia radia przed kradzieżą więc trzeba podjechać - a tak naprawdę chodzi o łatwą kasę)

A może jednak chodzi o zabezpieczenie radia przed kradzieżą?

Albo zazdrościsz temu, że ktoś zarabia, albo chcesz, żeby każdy mógł rozkodować ukradzione Tobie radio?

Jaka łatwa kasa? Wydać kilka milionów żeby postawić ASO i zatrudniać sztab ludzi to łatwa kasa?

:o

drevan
08-10-12, 15:23
dobrze

A może jednak chodzi o zabezpieczenie radia przed kradzieżą?

Albo zazdrościsz temu, że ktoś zarabia, albo chcesz, żeby każdy mógł rozkodować ukradzione Tobie radio?

Jaka łatwa kasa? Wydać kilka milionów żeby postawić ASO i zatrudniać sztab ludzi to łatwa kasa?

jakbyś trochę pomyślał, a nie starał się oświecić innych o wspaniałości ASO, w którym zapewne pracujesz zadałbyś sobie pytanie: czy złodziej kradnąc radio spisuje nr VIN pojazdu ? człowieku ogarnij się - po to podaje się kilka informacji.

Mój komentarz musiał w ciebie uderzyć skoro tak reagujesz :D.

Dzida
08-10-12, 16:19
Nie pracuję w ASO, ale prowadzenie ASO to nie jest łatwa sprawa i mówienie w tym przypadku o łatwej kasie jest krótkowzroczne, chciałem trochę szerzej na to spojrzeć i tak to przedstawić.

Problem spisać VIN, który teraz w większości auta jest widoczny przez przednią szybę? :)

owsikk
08-10-12, 19:30
Do wygenerowania kodu PIN radia nie trzeba numeru VIN auta w którym było pierwotnie zamontowane. Kod generuje się na podstawie numeru seryjnego radia widniejącego na obudowie i dostępnego również pod kombinacją przycisków. Numer VIN (lub pokazuje dowód rej.) aby ASO wiedziało, że jakąśtam hondzinę mamy.
Mnie w ASO irytuje samowolka. W Wawie za kod chcieli mnie skasować 80zł. W Radomiu natomiast raz wygenerowali mi za darmoszkę, a jak zmieniłem auto i znowu potrzebowałem kod to już mnie policzyli 30zł. Nie ma reguły. To chyba zależy od humoru obsługującego lub obrotu jaki w danym dniu zrobił ;-)