Zobacz pełną wersję : Centralny-raz otwiera auto a raz nie :/
Wojtec12345678
04-10-12, 17:20
Witam, nigdy nie miałem problemu z zamkiem centralnym, aż do przed wczoraj, wychodząc rano do pracy auto nie otworzyło się,musiałem z kluczyka, pomyślałem, jednorazowy przypadek,po pracy wszystko normalnie działało, wczoraj wychodzę do pracy auto otowrzyło się ale jak wychodziłem z pracy godzina 14 już nie, i tak przez cały dzień... zdjąłem boczek, przeczyściłem wszystkie możliwe łączenia,i polutowałem na nowo,wymieniłem też siłownik na próbę i nic :mad: dalej auto nie otwierało się (przez cały dzień)... dzisiaj rano to samo, i po pracy, ale godzinę temu (16.00) wychodząc z carrefour wciskam pilota i auto otworzyło się :eek::eek: przyjeżdżam do domu, bawię się pilotem i wszystko działa , WHAT THE FUCK :confused: umówiłem się już na jutro z elektrykiem, ale jak będzie zamek działał to nie znajdzie usterki :mad: co to może byc ? Jakieś pomysły ?
wyreguluj ten pret od silownika.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Wojtec12345678
04-10-12, 17:30
Pręt tu nie ma znaczenia, bo miałem podpięty inny siłownik tylko pod przewody, nie był połączony z prętem a i tak działał tylko w 1 stronę ...
Wojtec12345678
04-10-12, 18:02
wymien baterie :D
lol
Alarm się rozbroił, tylko drzwi się nie otwierały
w takim razie sprawdz przejscie na kablach od silownika do centralki, jak kable beda ok to centalka ma juz dosc.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Wojtec12345678
04-10-12, 19:07
Kable są ok, swoją drogą coś mnie zdziwiło ... ta zielona skrzynka w drzwiach to jest właśnie sterownik centralki tak ? Jak go odpiąłem to mogłem nadal zamykać auto z pilota i alarm się zrboił i rozbrajał :eek: tak powinno być ? Czy cos jest nagmerane ?
Sterownik centralnego zamka u Ciebie nie jest sterownikiem alarmu, skoro masz zamykanie z pilota w EJ to siłą rzeczy masz nagmerane.
Ja mam podobny problem, więc się podepnę, z tym, że u mnie drzwi normalnie się otwierają z pilota, a nie zamykają sie drzwi pasażera i muszę zamykać je ręcznie... Czasami, ale rzadko zaskakuje i zamykają się wszystkie drzwi, a czasem tylko jedne... Co tu poradzić?
Miałem podobny problem - zatrzaski od listwy przy szybie były połamane, listwa nie dolegała, podciekała woda, zalewała siłownik i szwankował. W zimę totalnie stanął. Po rozebraniu okazało się że wszystko pokrywała rdza.
u mnie cieknie woda właśnie przez listwę przy lusterku i już mi spaliło jeden głośnik :/ W takim razie muszę obejrzeć czy nie cieknie mi też na sterownik... Dzięki za info :)
Ale może jeszcze ktoś będzie miał jakiś pomysł?
Wojtec12345678
05-10-12, 15:33
Sterownik centralnego zamka u Ciebie nie jest sterownikiem alarmu, skoro masz zamykanie z pilota w EJ to siłą rzeczy masz nagmerane.
Z tego co zdołałem się dowiedzieć to mam oem centralny zamek bez pilota i dorzucony alarm CONCERTO który nim steruje ... więc myślę że niedługo umrze cały alarm, chodź od wczoraj wszystko działa :mad::o
Jeżeli zajdzie potrzeba wymiany alarmu to jaki brać ? Nie ukrywam że wygląd pilota ma dla mnie duże znaczenie, jestem uczulony na wszelkie możliwe chromy i inne świecidełka ... a niestety większość tak wygląda na allegro :mad:
Znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/sterownik-centralny-zamek-honda-piloty-scyzoryk-i2631572989.html
Wygląda całkiem spoko, ale słyszałem że te kluczyki lubią sie łamać i nie są raczej chwalone, możecie coś o nich powiedzeć ?
Ja mam centralny,ze scyzorem,ale jakiś zwykły za 60pln.A kluczyk przerabiałem z dorabianego za 10pln,i nie ma z nim żadnych problemów.Mam go już ze trzy lata.Ale ten z linku nie ma siłowników,,chyba że,będziesz nim sterował oemowy,bo z tego co pamiętam to w orginale był tylko montowany jeden siłownik od strony pasażera,a od kierowcy był czujnik położenia zamka.Dlatego zamknąć całe auto dało się tylko od strony kierowcy.
Zielony11499
06-10-12, 10:44
niuniexPL miałem tak samo. w drzwiach kierowcy jest taki "styk" który puszcza sygnał do sterownika odnośnie położenia zamka drzwi. u mnie wystarczyło go wyczyścić i działa wszystko dobrze ale zauważyłem że ścieżki po których chodzi blaszka są już lekko powycierane. może właśnie w nim tkwi problem
Wojtec12345678
06-10-12, 14:35
Ja mam centralny,ze scyzorem,ale jakiś zwykły za 60pln.A kluczyk przerabiałem z dorabianego za 10pln,i nie ma z nim żadnych problemów.Mam go już ze trzy lata.Ale ten z linku nie ma siłowników,,chyba że,będziesz nim sterował oemowy,bo z tego co pamiętam to w orginale był tylko montowany jeden siłownik od strony pasażera,a od kierowcy był czujnik położenia zamka.Dlatego zamknąć całe auto dało się tylko od strony kierowcy.
No jeżeli zajdzie potrzeba wymiany to chce wymienić tylko alarm i sterować nim oemowy centralny, mam z dwóch stron siłowniki ...
niuniexPL miałem tak samo. w drzwiach kierowcy jest taki "styk" który puszcza sygnał do sterownika odnośnie położenia zamka drzwi. u mnie wystarczyło go wyczyścić i działa wszystko dobrze ale zauważyłem że ścieżki po których chodzi blaszka są już lekko powycierane. może właśnie w nim tkwi problem
Obadam i napiszę czy pomogło :)
Panowie pomocy! Centralny całkiem mi oszalał. Objawy są takie, że kiedy nie ruszam auta niby wszystko jest ok, ale zamek chodzi tak jak mu się spodoba - czasem zaskoczy z pilota, czasem tylko z kluczyka, czasem wcale... Gorzej jest jednak kiedy już gdzieś jadę, ew. zatrzymam się po trasie. Wtedy zamek żyje własnym życiem! Otwiera auto, zamyka bez widocznej przyczyny. Zdarzyło się już, że po wyjściu do marketu zastałem na parkingu otwarty samochód. Co robić???
Dodam, że niedawno spaliła mi się żarówka mijania. Odpiąłem ten pręcik trzymający ją w reflektorze, ale nie wyjąłem żarówki, bo było tam za mało miejsca by zrobić to na szybko na cpnie. Musiałem tak przejechać kawałek z odpiętą żarówką i chyba wtedy to się zaczęło... Czyżby to jakieś przebicie gdzieś w elektryce? Bezpieczniki sprawdzałem i są w porządku, żarówka też już wymieniona.
centralny oryginalny czy dokladany ? Jak dokladany to mi kiedys oszalal bo imbecyl gazownik przez przypadek przy monazu lampki gazu wyszarpnal mi z centralki jeden przewód , objaw ? Podczas jazdy zamykał mi ciagle auto i wył i nie dalo go rady rozbroic . Nie wiem czy moja rada Ci sie na cos przyda ale moze dla potomnych bedzie to wiekopomna chwila czytając ten post
możliwe ;) centralny mam OEMowy. Gaz mam i lampki też są, ale założony ponad rok temu, a to szaleństwo zaczęło się na dniach.
sprawdz czy nic sie nie odlaczylo od centralki , czy kable sie nie poprzecierały a tak na odleglosc inaczej ciężko pomóc