Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problemy z montazem radia

smurref
19-09-07, 08:17
witam jestem tutaj nowy mam civic'a coupe 95r i chce zamontowac radio a nie wchodzi mi (wym radia 183x165x53 glebokosc x szerokosc x wysokosc) jest tak jakby za dlugie a podejrzewam ze przeszkadza taka balacha do potrzymania chyba calej deski rozdzielczej i mam teraz nastepujace pytanie czy mozna to ruszyc czy lepiej nie dotykac tego i myslec nad jakims innym rozwiazaniem tego problemu?

ppm702
19-09-07, 10:27
ta blacha jest przykręcana i stanowi ogranicznik. Możesz śmiało ją odkręcić

Wujek
19-09-07, 11:32
Witam korzystajac z tego że jest taki temat "problemy z montazem radia" mam pytanie. Mianowicie chce wymienić radio w Hondzie Civic rocznik 1996 i jest problem, ponieważ nie da sie wyciągnąć starego radia czy musze zdemontować przedni panel żeby wyjąć to radio czy są jakieś "triki" na to ? Z góry dziękuje za odpowiedź...

macst
19-09-07, 17:20
witam jestem tutaj nowy mam civic'a coupe 95r i chce zamontowac radio a nie wchodzi mi (wym radia 183x165x53 glebokosc x szerokosc x wysokosc) jest tak jakby za dlugie a podejrzewam ze przeszkadza taka balacha do potrzymania chyba calej deski rozdzielczej i mam teraz nastepujace pytanie czy mozna to ruszyc czy lepiej nie dotykac tego i myslec nad jakims innym rozwiazaniem tego problemu?

spoko blaszke mozesz wywalic ale umnie np i to bylo za malo wszystkie kable peszelki od nawiewow z gory puscilem bardziej z tylu oraz wycialem z lewej strony kawalek plastiky poniewaz ograniczaly mi wsuniecie radia tzn chinch a teraz pieknie bez problemowo da sie wlozyc a wczesniej meczylem sie strasznie pozdr

Wujek
26-09-07, 07:23
Troche czasu minęło i widze że nikt nie jest w stanie mi pomóc....

Marci
26-09-07, 08:21
Wujek musisz zamiescic zdjecie tego radia w aucie bo bez tego nikt ci nie powie jak go wyjac nie widzac jak jest zamontowane...

Wujek
26-09-07, 08:54
http://img341.imageshack.us/img341/8920/civvv2.jpg (http://imageshack.us)

Prosze jeśli to ma pomóc.... Zdjęcie to nie jest auta mojej dziewczyny ale chodzi o ten model Hondy z tym, że zamontowane jest radio Clarion DRB5175 V, które właśnie chce zmienić na inne. Zdaje sie że radio jest przykręcone od wewnątrz i raczej trzeba zdjąć ten panel tak mi sie wydaje. Nigdy nie robiłem tego w tym aucie i niechce czegoś uszkodzić bo wiadomo jak jest... :d

Roslina
26-09-07, 09:19
blaszki, ktore "zaskakuja" jak sie wlozy radio. Sa po bokach i trzeba je odgiac. Blachy z tylu raczej nie powinno byc.

Wujek
26-09-07, 09:39
No własnie gdyby to było takie łatwe to by nie było problemu..... Wkładam blaszki i lewa strona radia wychodzi o ok. centymetr poza ramke a z prawej strony nawet nie drgnie :/ Wiec myśle że jest przykręcone no chyba że tak "twardo" siedzi ??

Roslina
26-09-07, 11:25
Fuck...... Jesli jest jakas sruba, ktora blokuje prawa strone to nie ma sily. Musi byc ja widac.
Jak montowalem radyjo to nie pamietam, zebym wkrecal jakies dodatkowe sruby. Zalozylem na zatrzaski i tyle.

dwupak
26-09-07, 12:11
Rozbierz centralna konsole ta od popielniczki (chyba 4 śrubki) i wszystko sie wyjaśni będziesz miał dostęp od dołu i "wymacasz" o co ci wadzi.....