Zobacz pełną wersję : problemy z montazem radia
witam jestem tutaj nowy mam civic'a coupe 95r i chce zamontowac radio a nie wchodzi mi (wym radia 183x165x53 glebokosc x szerokosc x wysokosc) jest tak jakby za dlugie a podejrzewam ze przeszkadza taka balacha do potrzymania chyba calej deski rozdzielczej i mam teraz nastepujace pytanie czy mozna to ruszyc czy lepiej nie dotykac tego i myslec nad jakims innym rozwiazaniem tego problemu?
ta blacha jest przykręcana i stanowi ogranicznik. Możesz śmiało ją odkręcić
Witam korzystajac z tego że jest taki temat "problemy z montazem radia" mam pytanie. Mianowicie chce wymienić radio w Hondzie Civic rocznik 1996 i jest problem, ponieważ nie da sie wyciągnąć starego radia czy musze zdemontować przedni panel żeby wyjąć to radio czy są jakieś "triki" na to ? Z góry dziękuje za odpowiedź...
witam jestem tutaj nowy mam civic'a coupe 95r i chce zamontowac radio a nie wchodzi mi (wym radia 183x165x53 glebokosc x szerokosc x wysokosc) jest tak jakby za dlugie a podejrzewam ze przeszkadza taka balacha do potrzymania chyba calej deski rozdzielczej i mam teraz nastepujace pytanie czy mozna to ruszyc czy lepiej nie dotykac tego i myslec nad jakims innym rozwiazaniem tego problemu?
spoko blaszke mozesz wywalic ale umnie np i to bylo za malo wszystkie kable peszelki od nawiewow z gory puscilem bardziej z tylu oraz wycialem z lewej strony kawalek plastiky poniewaz ograniczaly mi wsuniecie radia tzn chinch a teraz pieknie bez problemowo da sie wlozyc a wczesniej meczylem sie strasznie pozdr
Troche czasu minęło i widze że nikt nie jest w stanie mi pomóc....
Wujek musisz zamiescic zdjecie tego radia w aucie bo bez tego nikt ci nie powie jak go wyjac nie widzac jak jest zamontowane...
http://img341.imageshack.us/img341/8920/civvv2.jpg (http://imageshack.us)
Prosze jeśli to ma pomóc.... Zdjęcie to nie jest auta mojej dziewczyny ale chodzi o ten model Hondy z tym, że zamontowane jest radio Clarion DRB5175 V, które właśnie chce zmienić na inne. Zdaje sie że radio jest przykręcone od wewnątrz i raczej trzeba zdjąć ten panel tak mi sie wydaje. Nigdy nie robiłem tego w tym aucie i niechce czegoś uszkodzić bo wiadomo jak jest... :d
blaszki, ktore "zaskakuja" jak sie wlozy radio. Sa po bokach i trzeba je odgiac. Blachy z tylu raczej nie powinno byc.
No własnie gdyby to było takie łatwe to by nie było problemu..... Wkładam blaszki i lewa strona radia wychodzi o ok. centymetr poza ramke a z prawej strony nawet nie drgnie :/ Wiec myśle że jest przykręcone no chyba że tak "twardo" siedzi ??
Fuck...... Jesli jest jakas sruba, ktora blokuje prawa strone to nie ma sily. Musi byc ja widac.
Jak montowalem radyjo to nie pamietam, zebym wkrecal jakies dodatkowe sruby. Zalozylem na zatrzaski i tyle.
Rozbierz centralna konsole ta od popielniczki (chyba 4 śrubki) i wszystko sie wyjaśni będziesz miał dostęp od dołu i "wymacasz" o co ci wadzi.....