Zobacz pełną wersję : Jaki klej/specyfik do doklejenia lamp ?
Przerabiałem tylne lampy na USDM-ki, nie jestem pewien czy tyle kleju ile zostało w rowkach wystarczy na ponowne sklejenie przy pomocy grzania, macie jakiś sprawdzony pomysł na dorzucenie tam, nie wiem, powiedzmy silikonu tak żeby lampy nie zaparowały w przyszłości ?
Son - Goku
03-10-12, 22:56
Ja rozklejałem przednie lampy i przyklejałem tym samym.
Jedynie po przyklejeniu, silikonem wokół lampy przejechałem by uszczelnić.
To wystarczy.
Jaki silikon dokładnie ? Szary/przezroczysty ?
czerwony z domieszką brokatu
Jaki silikon dokładnie ? Szary/przezroczysty ?
A jaki sobie stryjenka winszuje.
:D
:D
A na poważnie, to silikon, ale "dekarski" bo nie twardnieje do końca.
:p
NIE !
Sylikon sanitarny jest najawiększym błędem przy uszczelnianiu lamp, ma on właściwości rozpuszczające oryginalny klej!
Jeżeli seryjny klej nie jest zanieczyszczony, wystarczy go dobrze rozgrzać, ponownie uformować i łącząc oba elementy dodusić, wystarczy.
Sylikonem sanitarnym możesz sobie wkleić klosze jeżeli usuniesz cały stary klej w przeciwnym wypadku mieszając oba rozkleisz tą lampę później bez użycia ciepła.
Stary tarzam się ze śmiechu... musisz być niezły komikiem lub przynajmniej rozbawiać całe osiedle do czerwoności...
Son - Goku
04-10-12, 18:54
Silikon do pistoletu wystarczy.
Ten klej,co pistolet rozgrzewa go.
haha! jebłem.. na mistrzowie.org z tym :D
Jakie pytanie,taka odpowiedż.Lepiej żeby było do śmiechu .
Ja myślę, że dobrze byłoby dać masy klejąco uszczelniającą do spawów. Ona nie twardnieje na kamień i dobrze uszczelnia. Pucha litrowa ze 30 polskich złotych kosztuje.
Silikon do pistoletu wystarczy.
Ten klej,co pistolet rozgrzewa go.
Ja nie polecam , poprzednik w 5 genie mi tak zrobił i wyglada to okropnie , ten klej strasznie twradnieje i szczerze mówiąc nic nie uszczelnia . Ja osobiście na początek wkleiłem na org klej na ciepło , potem uszczelniłem szarym silikonem wurtha z pistoletu , troche nitro , ładnie się rozłożył i wgl jak org , lampy ani razu nie zaparowały .
Son - Goku
06-10-12, 20:00
Ja nie polecam , poprzednik w 5 genie mi tak zrobił i wyglada to okropnie , ten klej strasznie twradnieje i szczerze mówiąc nic nie uszczelnia . Ja osobiście na początek wkleiłem na org klej na ciepło , potem uszczelniłem szarym silikonem wurtha z pistoletu , troche nitro , ładnie się rozłożył i wgl jak org , lampy ani razu nie zaparowały .
Tak, masz rację.
Twardnieje, i można powiedzieć,że wygląda okropnie.
Lecz jak dobrze rozprowadzisz,to nie powinno to przeszkadzać.
Aczkolwiek, u mnie jest ok, żadnych "parowanych lamp"