Zobacz pełn± wersję : Problem z szyb±!!! :(
KoszykCivic
03-10-12, 22:28
Witajcie, mam taki problem, nie wiem gdzie i jak sie reguluje szybe przednia boczna. Ostatnio zauwazylem ze nie chowa sie do konca przy slupku (tzn od strony cycka u samej gory) A jak wzialem ja rekoma to zobaczylem ze cala lata i jest luzna. Wkurza mnie to bo za kazdym razem jak otworze i chce zamknac to musze sprawdzac czy sie zamknela dobrze czy tez jest szparka. Nie wiem jak to wyregulowac, moze ktos z Was mial podobna sytuacje i mogłby wstawic jakies fotki z opisem jak to zrobic... Pozdrawiam
Był taki temat już nie raz. Jak nie rozbierzesz to się nie dowiesz co jest przyczyn±. U mnie tak było jak miałem luz na sworzniu który ł±czy ramiona mechanizmu podnoszenia szyby. Przewierciłem, skręciłem na ¶rubę i jeżdżę już tak parę lat.
KoszykCivic
03-10-12, 23:26
już tam zagl±dałem ale dla mnie to czarna magia.. :/
Witam.Ostatnio miałem t± sam± sytuacje:) tylko nie wiem jak jest przy szybach elektrycznych... Ja mam u siebie korby i ustawiałem szybę na prowadnicy która j± trzyma. Okazało się jeszcze że ta cała prowadnica nie była dokręcona i prowadnica na której idzie uszczelka tez tak samo. Na sam koniec okazało się ze mam co¶ z gwintem od prowadnicy uszczelki. Musisz już sam do tego doj¶ć i ustawić szybę najlepiej się robi to w dwie osoby tak żeby jedna trzymała Ci szybę:)
KoszykCivic
06-10-12, 19:20
Ok dzieki za informacje :) jako¶ bede musial sobie poradzic.