Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ksenony H4 - świecą na odwrót ??

Jasiu
03-10-12, 20:58
Witam

Kupiłem zestaw HID ksenonów jako zamienniki H4 i problem jest taki że kiedy włączone są światła mijania, świeci się halogen od drogowych a kiedy włączę drogowe - zapala się żarnik mijania...czyli wszystko na odwrót. Podłączone wszystko jest ok bo inaczej się nie da ( gniazda nie pozwalają na nieprawidłowe podłączenie ). Czy ktoś ma jakiś pomysł o co może z tym chodzić ??

Brylant1
04-10-12, 17:29
wychodzi na to ze plusy w kostce musisz ze soba zamienic i bedzie dobrze.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Jasiu
04-10-12, 17:43
Tylko zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - jak będę jechał nocą n drogowych i przełączę na mijania bo np z naprzeciwka pojedzie inny wóz, to zanim rozpali się żarnik od mijania znajdę się w rowie XD chyba on powinien świecić się cały czas niezależnie czy zapalam drogowe czy nie...
..

Wojtec12345678
04-10-12, 17:56
Tak :)

Brylant1
04-10-12, 18:54
Jesli chcesz zeby mijania swiecily razem z drogowymi to musisz zastosowac przekaznik. w standardzie instalacja jest tak zbudowana ze mijania gasna kiedy drogowe wlaczasz.

Jasiu
04-10-12, 23:02
Jesli chcesz zeby mijania swiecily razem z drogowymi to musisz zastosowac przekaznik. w standardzie instalacja jest tak zbudowana ze mijania gasna kiedy drogowe wlaczasz.

Widzę że znasz się na rzeczy :) Pierwsza podpowiedź była trafna - zamieniłem plusy i jest cacy. Nawet jakoś to świeci i reakcja przy zmianie z drogowych na mijania nie jest tak zła jak myślałem, jednakże drogowe świecą że tak powiem średnio, dlatego byłbym wdzięczny za każdą sugestie i wskazówkę co do tego przekaźnika o którym mówisz :)

Brylant1
07-10-12, 13:51
Raczej słabo wychodzi mi tłumaczenie teorii, dużo lepiej idzie mi w praktyce:/

embargo
13-10-12, 09:43
Zaraz zaraz, same porady znawców którzy nic nie wiedzą...

Masz EM2 tam jest jedna żarówka H4, kupując pseudo bixenon (chiński cud który nie ma nic wspólnego z oryginalnym bixenonem) z h4 masz jeden żarniki który jest ruchomy i on sam jeden realizuje światła mijania i drogowe, więc jadąc w nocy na włączonych światłach mijania włączając drogowe, żarnik się po prostu mocniej wysuwa i na odwrót. Swoją drogą tylko samolub zakłada ksenon do fabrycznych lamp bez soczewek, stanowi to zagrożenie dla innych użytkowników dróg.

Silent
13-10-12, 10:31
On z tego co pisze ma inny jeszcze typ żarnika bo podwójny i wygląda tak że jest palnik xenon i obok żarówka halogenowa i to jest najgorsze co chińczyk mógł wymyślić bo właśnie jak jedzie się na drogowych i zmienia na mijania to jest ciemno przez kilka sekund co daje dość spory przejechany dystans. Lepiej byś zrobił zakładając żarówki H4 np blue vision lub inne tego typu.