Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ubywa płynu chłodniczego

romigos
03-10-12, 18:06
Witam wykonałem remont silnika D15z8 pierścienie riken przestał brać olej ale dalej ubywa płyn co może być przyczyną?? głowica była sprawdzana. po 200km ubyło 150ml

CRX1
03-10-12, 18:48
Może układ się odpowietrzył,ale sprawdż połączenia przewodów,chłodnicę,nagrzewniczkę ,czy nie ma wycieków.Sprawdż czy nie poddymia na biało.

romigos
03-10-12, 21:06
nigdzie nie ma wycieków.... i nie kopci... możliwe jest że blok gdzieś strzelił??

xante
03-10-12, 22:49
nigdzie nie ma wycieków.... i nie kopci... możliwe jest że blok gdzieś strzelił??

lałoby się %-) kopciłby. Woda to zło. Masz kożuch taki biały pod korkiem wlewu oleju?

jak nie to poprostu się odpowietrzył. jak nie bedzie dalej ubywać to nic się nie dzieje.

CRX1
03-10-12, 23:21
Pojeżdzij, może jeszcze będziesz miał niewielki ubytek ,to uzupełnij i jak nakręcisz 1000km to wylezie:)
Na razie jak wszędzie sucho,nie ma białego dymu,masła na korku wlewu oleju to śmigaj.

mario997
06-10-12, 17:57
a rozrząd wymieniałeś? może pompa wody przeciekać, miałem cos podobnego tez mi płyn ,,uciekał'' albo cały wracał do zbiorniczka wyrównawczego, az w końcu wyciekł przez uszkodzona pompę i doszedłem o co chodzi:D

romigos
10-10-12, 21:09
nie ma masła na korku oleju nie kopci rozrząd wymieniony przejechane 10 tys. pompa GMB nie wiem ktoś mówił żeby zalać do układu chłodzenia jakiegoś płynu uszczelniającego

Guscioren
10-10-12, 21:41
nie ma masła na korku oleju nie kopci rozrząd wymieniony przejechane 10 tys. pompa GMB nie wiem ktoś mówił żeby zalać do układu chłodzenia jakiegoś płynu uszczelniającego

Najgłupsza rzecz jaka możesz zrobić. Ludzie jeżeli to ma uszczelnić mała dziurkę to jaka macie pewność ze nie zatka małych kanalików\Weżyków ?