Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pytanie :)

hugoct
17-09-07, 22:45
mam mozliwosc kupienia od kumpla hondy civic 1.5 16v z 89 w stanie technicznym bardzo dobrym do wymiany tylko neden element blacharski i maowanie :) po wymianie zawieszenia :) z przebiegiem ponad 200.000 :) co mozecie powiedziec o awaryjnosci tych modeli ? nie wiem dokładnie jakie ma oznaczenie itd. wiem ze kolega dba o autko i go ne butuje :) czy autko warte jest uwagi ??:)

smoq123
18-09-07, 00:51
dużo rzeczy zawsze warto sprawdzić, ale jeśli chodzi o specyfikę tego modelu (podejrzewam że chodzi tu o D15B2), to warto zrobić samodiagnostykę - pod nogami pasażera, pod wykładziną jest "komputer" z diodą która po przekręceniu stacyjki miga jeżeli są jakieś błędy (jak wszystko ok to mignie tylko raz na dzień dobry) - warto sprawdzic.

najczęstsze chyba problemy tego modelu to chyba bład 16 (czyli wtryskiwacze i obwód), ale sprawa ogólnie do ogarnięcia, poza tym świetne i bez awaryjne autko (jeżeli nie zajechane oczywiście)

hugoct
18-09-07, 13:56
własnie ze nie zajechane bo kumpel tym ani nie szaleje ani nic :) spokojna jazda ogólnie do 100 wiecej rzadko przekracza i dba a ze mechanik to cos tam napewno sam sobie robił :) czyli sprawdze komputerek i mozliwe ze bede szczesliwym posiadaczem tejze hondzinki :D

Lcfr
19-09-07, 13:27
temat co i jak sprawdzicprzy kupnie i czy to sa auta awaryjne juz niejednokrotnie byl :szukaj:
temat w z wiazku z oznaczeniami silnika i nadwozia tutaj:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=25310

a ten zamykam - musisz duzo czytac bo nawet nie bardzo wiesz o co pytasz.