Zobacz pełną wersję : Zbiornik paliwa
Moze wiecie jaką pojemność ma zbiornik paliwa w hondzie Civic D14A3 EJ9 3d??
I ile wynosi zużycie paliwa??
45litrów
a zużycie to ile wlejesz tyle spali
Z tego co sie orientuje kazda Hania ma 45 litrow
Moja ma 38 :D Wiem, wiem to niemozliwe co? :D
5d ma 50 na 100%, najwiecej jak udalo mi sie w lac to 48... cos
Moja ma 38 :D Wiem, wiem to niemozliwe co? :D
heh... do mojej tez chyba 45 sie nie miesci.. :D
[ Dodano: Wto 05 Lip, 2005 ]
Moze wiecie jaką pojemność ma zbiornik paliwa w hondzie Civic D14A3 EJ9 3d??
Masz takiego civa i sie pytasz ile pali (????)
Mi w miescie jak mierzylem jakis czas temu wyszlo jakos 8.6 l/100km
mi ostatnio pali miedzy 40-45 litrów a potem tankuje
Masz takiego civa i sie pytasz ile pali (????)
Wiem ile pali , chcialem tylko wiedziec czy ktos ma jakies takie ogolne informacje ile pali w miescie , w trasie i srednie zuzuycie paliwa.
Z tego co sie orientuje kazda Hania ma 45 litrow
Nie kazda
5D ma chyba 50, czy nie?
nie 1.8VTI
5d ma 50 na 100%, najwiecej jak udalo mi sie w lac to 48... cos
5d B18C4 ma 55 litrow
To zalezy od kierowcy, stanu pojazdu, warunkow pogodowych i drogowych.
A tak w ogole to w takich sprawa google przyjacielem jest
to ja jeszcze spytam
przy jakiej ilosci paliwka sie standardowo zalacza kontrolka rezerwy-mowie o zwyczajnym civie z bakiem 45l tak plus minus, bo mi sie zdaje ze przy tym jak zostaje kolo 7litrow ale nigdy jakos nie mialem okazji tego sprawdzic
mowi sie ze na rezerwie mozna przejechac ok 100knwiec mozna sobei przeliczyc.
juz kiedys byl temat o tym, ale nie kazdy civ ma lampke rezerwy, wiec mozesz sie nie doczekac :)
no wlasnie (nie wiem czy przypadkiem to juz nie bylo) jak to jest w 4generacji? bo ja lampki nie mam. i jak wskazowka wchodzi na ta czerwona kreske to ile jeszcze moze zejsc? tzn. ile zostalo?
Mi sie wydaje ze reserwa jest jakies 8 litrów (dla zbiornika 45 litrów)
no czyli krakowskim targiem niech bedzie ze 7,5litra , to ze mozna przejechac 100km to jest bardzo plynne,bo spalanie zalezy od wielu czynnikow jak wiadomo
U mnie nie ma lampki rezerwy wiec sie nie doczekam ze sie zapali. A swoja droga to troche głupio zrobili bez tej lampki.
no wlasnie, szkoda ze jej nie ma, a nie probowal ktos takiej zrobic? :)
swoją drogą, kontrolka rezerwy jest tak samo "dobra" we wskazaniach jak sam wskaznik ilosci paliwa :wink:
Mi sie wydaje ze reserwa jest jakies 8 litrów (dla zbiornika 45 litrów)
Chyba coś koło 6 litrów, dzisiaj mi brakło :oops: i po wlaniu 5 litrów kontrolka zaczęła się powoli zaświecać przy przyśpieszaniu i gasła gdy zdejmowałem nogę z gazu. A tak wogóle jak już jest mało paliwka tzn. za jakieś 20 km ma braknąć to jak po dłuższym postoju zapalam hankę to ona po 3 sekundach gaśnie. Wtedy już wiem że tankować muszę.
po dłuższym postoju zapalam hankę to ona po 3 sekundach gaśnie
hmm moja nigdy nie zgasla, nawet jak mialem baaaaaardzo malo paliwska, czyli prawie zawsze :D
swoją drogą, kontrolka rezerwy jest tak samo "dobra" we wskazaniach jak sam wskaznik ilosci paliwa :wink:
no wskaznik poziomu paliwa to w H nieporozumienie :D
A kontrolki rezerwy mi troche brakuje, ale juz sie przyzwyczailem... :)
noo wskaznik paliwa w civie to jest radosna tworczosc inzynieryjna, pokazuje jak mu wygodnie
a mi tez jak juz zaczyna brakowac paliwka to musze albo dluzej krecic albo zapalam gasnie i dopiero za 2 razem startuje, jesli wierzyc stacji paliw to minimalnie mialem 3litry ponizej nie zszedlem bo strach-syfy w baku
u mnie jak juz jest na czerwonym polu to mozna zauwazyc lekkie pogorszenie osiągów, znak zeby zatankowac :)
a mi tez jak juz zaczyna brakowac paliwka to musze albo dluzej krecic albo zapalam gasnie i dopiero za 2 razem startuje
Mam IDENTYCZNIE :) Wtedy wiem, ze czas udac sie na stacje :)
hehee no to widze ze t taki"dyskretny" sposob civow na zwrocenie uwagi kierowcy ze trzeba nakarmic
mnie pali jakieś 7,4 :lol:
Czesc,
wiecie ile ma zbiornik paliwa w kombii?? Posiadam od niedawna takowe i czeka mnie wizyta na stacji :/ Przy dzisiejszych cenach , glowa boli.
Doczytalem gdzies ze 55L ?? Czy tak, a jakiego spalania mozna sie po moim autku spodziewac??
Dla spokojnej jazdy oczywiscie!!. Moze bedziecie mieli dane takze dla trasy??
Dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam
Jacek, Poznan