Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kupno Civic 2005 rok 56 tys km nalatane od dealera Hondy pytanie o rozrzad?

trenia
30-09-12, 09:16
Witam-Koszt auta ok 27 tys chca. na razie zbieram fundusze i za okolo miesiąć mam chęc na to autko ? Czy wymieniac oleje, rozrzad i pompe wody? Czy coś jeszcze wymienic . Autko sedan. Z przebiegu to prawie nówka auto z gwarancją dealera na rok czasu. Pzdr Północna polska.

bunkerites
30-09-12, 10:06
pakiet startowy czyli olej i rozrzady plus sprawdzenie zawieszenia i hamulcow.Kupilem cifa na podobnych zasadach co ty,lecz z salonu w Brnie i po jakims czasie odkrylem ze hania byla bita w lewy tylni blotnik i cala malowana prucz slupkow,wiec radze tez sprawdzic auto pod kontem dzwonow

trenia
30-09-12, 10:31
Koszt sprawdzenia autau u dealera hondy to 250 zł z miernikiem lakieru. Wiec zawsze moge pojechać do innego dealera na sprawdzenie .Licze sie z tym kosztem bo to moje pierwsze auto typu Honda ( siostra sponsoruje częśc kasy i honda jej sie podoba) , Ale szukam tak od 20 tyś zł do 27 max , wiecej nie wyskrobie Mało ofert widze a niechce sprowadzaków chce krajowe od 1 własciciela itd.

bunkerites
30-09-12, 11:07
do 27 tys kupisz zacna fure,z jakim silnikiem chcesz autko?

trenia
30-09-12, 11:38
W porównaniu z moją skodą favoritą 60 koni mechanicznych to 1.6 110 koni mi wystarczy hehe , Jeszcze nie znam silników hondy dopiero czytam forum hondy i zapoznaje sie z autkiem ze zdjec i ogladania u dealera czy po parkingach hehe widuje same hondy Civic ;)

Lewy
30-09-12, 11:56
Witam-Koszt auta ok 27 tys chca. na razie zbieram fundusze i za okolo miesiąć mam chęc na to autko ? Czy wymieniac oleje, rozrzad i pompe wody? Czy coś jeszcze wymienic . Autko sedan. Z przebiegu to prawie nówka auto z gwarancją dealera na rok czasu. Pzdr Północna polska.

Pompy wody się nie rusza przy pierwszej wymianie paska rozrządu. Zmieniamy pasek plus napinacz plus uszczelka, no chyba że pompa cieknie. Możesz sprawdzić przy okazji czy zawory nie potrzebują regulacji.

email
30-09-12, 21:03
Jeżeli silnik 1,6 to wymiana pompy wody serwisiwo dopiero po 240tyś km, ale wiadomo że lepiej to zrobić od razu przy wymianie rozrządu, który powinien być wymieniony przy ok 100tyś przebiegu, lub po 5 latach użytkowania auta, przy takim przebiegu (o ile jest autentyczny) wymiana paska i napinacza wystarczy