PDA

Zobacz pełną wersję : Pomoc slinik klękł ....

FireFly
17-09-07, 16:28
Witam niedawno pytałem o pomoc, miałem problem z 3 cylindrem okazało sie ze 3 cylinder niema kompresji (żadnej) , sprawdziłem reszte i tylko jeden jest ok. Wiec stwierdziłem ze kupie inny silnik niechce większego ani miniejszego mam 1,4 iS i taki mi wystarczy. I właśnie mam tylko mam pare pytań:

1. ile bym musiał zmieniać jak kupie silnik 1,4 16V ( chodzi mi o wiązke ,kompa ,i inne pierdołki)

2. Jaki mogłbym dać inny kolektor ssący niż w 1,4 90KM (D14A4) i co musiałbym zmieniać .

3. Czy ma ktoś do sprzednia silnik D14A4 .

Pozdrawiam.

nitro20
17-09-07, 17:31
Jeżeli masz teraz d14a4 i zepsuty jest tylko sam silnik, nic z elektryki chłodzenia i innych elementów, to jeśli teraz kupisz taki sam silnik ( możesz nawet goły pod warunkiem że reszta dobra) to wszystko będzie pasować.

Lcfr
17-09-07, 20:36
W
1. ile bym musiał zmieniać jak kupie silnik 1,4 16V ( chodzi mi o wiązke ,kompa ,i inne pierdołki)

2. Jaki mogłbym dać inny kolektor ssący niż w 1,4 90KM (D14A4) i co musiałbym zmieniać .

3. Czy ma ktoś do sprzednia silnik D14A4 .

Pozdrawiam.

błagam....
poczytac i poszukac mozna...
silników jest teraz sporo (nawet tych mocniejszych)
poszukaj na naszej gieldzie komercyjnej lub allegro

po co chcesz zmieniac kolektor??????????? nie lepiej lepszy silnik wstawic????????
jak juz jednak chcesz zmieniac to mozesz od b7 albo z6 jak znajdziesz kogos kto to ogarnie....

Rikoo
17-09-07, 20:39
:szukaj: :szukaj: :szukaj: :zasady: :zasady: :zasady: