Zobacz pełną wersję : Check silnika. Błąd nr.63..
Witam. Od jakiegoś czasu mam błąd check nr.63 i wychodzi na to że jest to sonda lambda na katalizatorze. Dodam mam Hondę Civic VIgen. z 99r. sedan 1.4 90km. I teraz tak dzisiaj zrobiłem 200km i wyszło mi spalanie 6.5l/100km czyli takie jakie być powinno przy jeździe 110-140km/h. Pytanie z mojej strony jest takie. Czy wymieniać tę sondę, czy jest w ogóle sens skoro działa i pali tak jak powinno i przyspiesza?:cool::confused:
Jeśli Cię check nie wkurza to zostaw. Ja też tak mam. Tylko katalizator nie oryginalny i dlatego świeci.
No właśnie bo bez sensu dobrze przyspiesza, pali jak trzeba. Jak będzie mnie to wkurzac to odkręce zarowke
tez to mam bo zamienilem kata na taki jakis twin flow z allegro choc ma miejsce na lambde to i tak swieci.. czyli nie ma mozliwosci trwalego usuniecia tego bledu w jakis sposob tajemny?:)
Jest założenie emulatora:). Zabieram się już od dawna za ten emulator ale jakoś nigdy czasu niema.
amstafdd - wykręcenie żarówki to zły pomysł. A jak ci coś siadnie to żeby zrobić samodiagnostyke to co znów będziesz rozbierał licznik i zakładał?? pomyśl!