PDA

Zobacz pełną wersję : Check silnika. Błąd nr.63..

amstafdd
29-09-12, 11:41
Witam. Od jakiegoś czasu mam błąd check nr.63 i wychodzi na to że jest to sonda lambda na katalizatorze. Dodam mam Hondę Civic VIgen. z 99r. sedan 1.4 90km. I teraz tak dzisiaj zrobiłem 200km i wyszło mi spalanie 6.5l/100km czyli takie jakie być powinno przy jeździe 110-140km/h. Pytanie z mojej strony jest takie. Czy wymieniać tę sondę, czy jest w ogóle sens skoro działa i pali tak jak powinno i przyspiesza?:cool::confused:

arko_go
29-09-12, 16:38
Jeśli Cię check nie wkurza to zostaw. Ja też tak mam. Tylko katalizator nie oryginalny i dlatego świeci.

amstafdd
29-09-12, 17:24
No właśnie bo bez sensu dobrze przyspiesza, pali jak trzeba. Jak będzie mnie to wkurzac to odkręce zarowke

blaszka
30-09-12, 14:53
tez to mam bo zamienilem kata na taki jakis twin flow z allegro choc ma miejsce na lambde to i tak swieci.. czyli nie ma mozliwosci trwalego usuniecia tego bledu w jakis sposob tajemny?:)

arko_go
30-09-12, 20:11
Jest założenie emulatora:). Zabieram się już od dawna za ten emulator ale jakoś nigdy czasu niema.

amstafdd - wykręcenie żarówki to zły pomysł. A jak ci coś siadnie to żeby zrobić samodiagnostyke to co znów będziesz rozbierał licznik i zakładał?? pomyśl!