Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mocowanie szyby bocznej

Zagiewa
27-09-12, 19:08
Witam. Trzy dni temu kupiłem civic 95 no i zaczyna się dłubanie :) Samochodzik dość stary więc jest co naprawiać/poprawiać. Na tą chwilę czepiłem się szyby bocznej od strony kierowcy bo zaczepy/blaszki które są przymocowane do mechanizmu szyby i które jednocześnie trzymają szyby mi puściły. Doradźcie bo nie mam prawie żadnego doświadczenia w mechanice samochodowej :P Da się z tych blaszek usunąć tą szarą masę które to trzymała i zakleić to raz jeszcze czy muszę kupić nowe? Szukałem nawet to na Allegro ale albo nie ma albo źle szukam. Jest na te blaszki jakaś fachowa nazwa?

wulkanisko
28-09-12, 01:15
Nie jest to blaszka, a uchwyt z tworzywa. Spróbuj podjechać do zakładu w którym wprawiają szyby żeby wkleili ten uchwyt na klej do szyb, pewnie zapłacisz jakieś grosze. Żaden zwykły klej silikonowy tego nie utrzyma - wiem bo sam to przerabiałem. Jak nie pomoże to kup nową:)

Zagiewa
29-09-12, 13:26
Właśnie chcę to zrobić raz a porządnie dlatego dzięki za rade, nie będę kombinował z klejami/sylikonami itp. tylko podjadę do szklarza i niech on to zrobi. Zresztą zobaczymy co oni powiedzą jak to zobaczą, czy trzeba wymieniać te uchwyty czy skleją na tych