Zobacz pełną wersję : Problem z podświetleniem porkęteł nawiewu.
Witam, mam problem z podświetleniem tych pokręteł mocy, temperatury oraz kierunku nawiewu. Dosyć uciążliwa sprawa, szczególnie w nocy.. Jest też to dosyć dziwne bo w czym rzecz - często jeżdżę przy wyłączonym i jak przekręcę załóżmy na II to nie działa dam III włączy się, dam IV lub wrócę na II i podświetlenie się wyłącza i znowu nie wiadomo kiedy się załączy.. Z tym rzecz za za drugim razem już jest trudniej. Ogólnie rzecz biorąc więcej nie działa niż działa.
Miał ktoś taki problem i wie jak go rozwiązać?
Może gdzieś jakaś kostka nie łączy, albo coś z przewodami nie tak.
Mam to samo. Ciężkie dojście jest za nawiewem i powiem szczerze zbieram się z tym już 2miesiac ;)
Son - Goku
29-09-12, 21:07
Jedyne wyjście ściągnąć środkową konsolę i wymienić żarówy i sprawdzić co nie styka.
robiłem to już 3x
wulkanisko
30-09-12, 00:41
Też tak miałem jak żarówki padały. Więc rozbieranko konsoli czeka:)
przeciez rozbieranie konsoli to jest pikus... troche wiecej samozaparcia :)
Wymiana żarówek i po sprawie. Też miałem identyczne objawy. Po wymianie żarówek wszystko ok. Ale niestety trzeba odkręcić konsolę.
kwestia poradzenia sobie z dwoma śrubkami na krzyzak pod dzwignia recznego ( u mnie musialem użyć twardej nasadki bit i pneumata no i poszły lecz niestety ułamaly sie). reszta idzie dosc latwo i sprawnie. Nie ma zadnych wiekszych komplikacji. powodzenia
Son - Goku
02-10-12, 22:42
ja musiałem wiercić te śruby.
A ja mam pytanie podobne bo nie działa mi podświetlenie popielniczki , żarówkę wymieniałem , gdzie wędruje kabel odpowiedzialny za to podświetlenie?
Dla mniej ambitnych a bardziej zręcznych - jeśli nie działa żarówka tylko od strony kierownika, to można ją wymienić bez rozbierania konsoli :) Powinien być opis na forum.