Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : odmulenie d14a3 na wzrost spalania

ryan_ab
16-09-07, 10:26
Witam!
Więc Civica mam nie długo bo 2 tygodnie i powoli wydaje mi sie on byc słaby.
Mam zakupioną uszczelkę po przepustnice i chciałbym ją dzisiaj wymienić, ale troche obawiam się w wzrost spalania. Na jakim poziomie wy odnotowaliście wzrosty spalania? Aktualnie po przejechaniu 260km z czego 60km to trasa wyszło średnio 7,07l/100km więc nienajgorzej.
Po zmianie tej uszczelki moge spodziewac się 7,5 czy raczej blizej 8l ? wiadomo, ze chodzi mi o wartosci orientacdyjne?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi!

koval83
16-09-07, 13:01
Ja co prawda zakupiłem już Hondę ze zdemontowaną zwężką ,ale spalanie jakie u mnie występuje wacha się średio w granicach 7,2-8 litrów przy normalnej jeździe.

ryan_ab
16-09-07, 13:25
Aha, czyli nie ma tragedii :d to chyba zabiore sie do demontażu tej zwężki!
Dzięki

[ Dodano: Nie 16 Wrz, 2007 ]
Dobra więc silnik odetkany :aloha: Robiłem reset kompa poprzez wyciągnięcie bepiecznika 7,5A Back up Radio i odczekanie aż do zagrzania silnika. Z tym, ze nie włączył mi się wentylator, czekałem czekałem a on nic wskazówka stała w połowie skali i tyle, trwało to może z 10 minut i wyłączyłem silnik. Włączyłem jeszcze raz i przejechałem się kawałek, sprawdziłem jak przyspiesza itp wróciłem i dalej sie nie włączał... no trudno.
PYTANIE Jeśli nie doczekam do włączenia wentylatora to cała "nauka" tego kompa się nie zapisze czy coś w stym stylu i dalej będzie pracował na tych domyślnych ustawieniach?
Co do osiągów to różnica jest widoczna oczywiscie na korzyść, ale też bez żadnych rewelacji w porównaniu do tego co było.

Z góry dzięuję za odpowiedź na moje pytanie!
Pozdrawiam :piwo2:

Raveland
16-09-07, 20:00
wszystko jest ok nie musi siee wentylator wlaczac
powoli samochod przyswoi nowe dawkowanie ppaliwa

ryan_ab
16-09-07, 20:14
Ok dzięki za odpowiedzi!
Pozdrawiam