Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Dziwny dĽwiek z silnika

wojtus1199
15-09-07, 20:40
witam
kupilem niedawno coupe z d15b7. zauważyłem z ejak jest zimny to z silnika dochodzi taki dziwny dĽwiek, jak by drobne monety były w srodku;d szczególnie jak sie przygazuje to w chwili spadania z obrotów. Gdy silnik jest cieply to tego problemu nie ma. Zetknoł sie może kto¶ z czym¶ takim?

skolopendra
15-09-07, 21:07
ejak jest zimny to z silnika dochodzi taki dziwny dĽwiek

z tymi dĽwiękami to rożnie bywa ;)
..........może popychacze klekocz±

wojtus1199
15-09-07, 21:08
no wiem ze różnie bywa i cieżko stwierdzic na odległo¶ć ale łudzilem sie ze może ktos ma jakies zgolnosci paranormalne:D jak jest cieply to jest cicho, a jak zimny i sie przygazuje to przy schodzeniu taki dziwny dĽwiek

Taz
15-09-07, 21:23
taka glupias rzecz mi przyszla na mysl ze to moga byc pierscienie wyswistane.... :speszony:

wojtus1199
15-09-07, 21:44
a czym to sie jeszcze objawia?

skolopendra
15-09-07, 21:48
ze to moga byc pierscienie wyswistane.... :speszony:

;) :d

kapi±cym olejem z rury wydechowej

piotrlyszcz
16-09-07, 12:15
Mi grzechotała rolka(napinacz) od rozrzadu jak schodzil z obrotów ale chyba nie zaleznie czy był cieply czy zimny. PO wymianie paska i rolki ustało.

michal750
16-09-07, 12:48
Zacznij od najprostszych rzeczy:
-sprwadz oslone katalizatora
-sprawdz oslone kolektora wydechowego
One czasem lubia brzeczec.

wojtus1199
16-09-07, 13:12
no wlasnie wczoraj sie dowiedzialem w nocy ze to moze byc osłona kata. Bo ten dĽwiek to tak ok1600-2000 Obr, czyli ssanie, lub moment spadania z obrotów. Jak bede mial okazje to to sprawdze:) dzieki

Lcfr
16-09-07, 16:57
..........może popychacze klekocz±

popychacze ... CZEGO??????????????????????????
kto jak kto ale Ty powinienes wiedzieć, ze w silnikach hondy nie ma popychaczy zaworów (bo mniemma ze o to chodzi-nie znam innych popychaczy) a s± kowadełka z wałka rozrz±du tylko...

taka glupias rzecz mi przyszla na mysl ze to moga byc pierscienie wyswistane.... :speszony:

no głupia..... ;/

no wlasnie wczoraj sie dowiedzialem w nocy ze to moze byc osłona kata. Bo ten dĽwiek to tak ok1600-2000 Obr, czyli ssanie, lub moment spadania z obrotów. Jak bede mial okazje to to sprawdze:) dzieki

a nie łatwiej wejsc po auto na kaneale i posłuchac jak ktos przegazuje??????????????????
dziwęków może byc 1000 i rózne przyczyny...
lenistwo...
polecam sprawdzic chociaż to skad dziwęk dochodzi....
a nie posty w stylu: "mnie dzwonie tylko nie wiem gdzie......" ;) :bicie: