PDA

Zobacz pełną wersję : wyciek płynu chłodniczego

flexiuk
24-09-12, 18:32
Witam .
Mam dziwny przypadek wycieku płynu chłodniczego z dolnego węża chłodnicy .Skróciłem kawałek i zastosowałem nową obejmę ,później dołożyłem drugą .Końcowy efekt jest taki ze dalej wycieka z pod węza.Zastanawiam się nad kupnem używanego węża ,bo nowy to tylko w aso .Czy ktoś z was może miał taka przypadłość?

Dario022
24-09-12, 20:10
moze jakies dupne obejmy kupiles?

Budziniak
24-09-12, 20:14
raz to wąż a dwa to pęknięty lub ukruszony króciec w chłodnicy.

KAMIL21
24-09-12, 23:29
Obstawiam przy odpowiedzi poprzednika, walnięty króciec a ściekająca woda daje wrażenie pękniętego węża

flexiuk
25-09-12, 15:52
Muszę sprawdzić ten króciec dokładnie wyciągając chłodnice .Na kanale obserwując nie zauważyłem pęknięcia ale przy założonym wężu , może faktycznie pod nim jest jakiś defekt .Jutro sprawdzę

posejdon
25-09-12, 16:08
Flexiuk wymieniałeś obejmę bez zdejmowania węża? Czyli złapałeś pewnie na taki cybant ze śrubką? Czy to jest dobre (trwałe) rozwiązanie? U mnie takie coś było jako pozostałość po poprzedniej właścicielce i zaczęło cieknąć (ciec?). Mam wrażenie, że te sprężynujące obejmy są lepsze bo przecież wąż się nagrzewa a razem z nim obejma, która się rozszerza i może zrobić się nieszczelność.

flexiuk
25-09-12, 16:22
Wąż zdjąłem i kawałek obciąłem jak wyżej pisałem i zastosowałem obejmy ze śrubką ,ale następne podejście do tematu to już była zastosowana obejma oryginalna i też nic nie pomogło