PDA

Zobacz pełną wersję : honda civic 04` wymiana żarówki H1 i 5W5

truelife
24-09-12, 14:26
Witam,

wyjalem stara zarowke H1 i mam problem .Wkladam oprawke z zarowka do soczewki i niestety po przekreceniu jest luzna poza tym drucik
ktory niby ma trzymac oprawke nie chce sie zamknac .. Do postojowych nie mam dostepu, jak tam dotrzec? Prosze o pomoc!!

slafko
24-09-12, 14:34
Do postojowych dostaniesz sie zdejmujac nadkole. Natomiast co do H1 musisz sie pomeczyc i poprawnie wlozyc ta oprawke. Tez sie z tym meczylem.

rafal
24-09-12, 14:59
Możesz sobie pomóc jakimś małym lusterkiem żeby widzieć gdzie włożyć ten drucik. Uważaj, żeby nie połamać sobie tego adaptera do żarówki H1, bo trudno później dostać takie coś. Postojówkę radzę robić przy ściągnięciu osłony nadkola. Można również robić to od góry ściągając tą plastikową osłonę z błotnika, ale to jest trudniejsza metoda :)

Maciek7
27-09-12, 13:04
Do postojowych dostaniesz sie zdejmujac nadkole. Natomiast co do H1 musisz sie pomeczyc i poprawnie wlozyc ta oprawke. Tez sie z tym meczylem.

Mam pytanie w kwestii wymiany postojówek, czy ma ktoś sprawdzony sposób na wyciągnięcie zaczepów z nadkola, tak żeby ich nie urwać? Jeśli tak to prosiłbym o poradę i opis.
Z góry dziękuję:)

LemonR
27-09-12, 17:43
Jednocześnie z dwóch stron podważam szerokim śrubokrętem. Dobrze jest też mieć kilka w zapasie wtedy w ogóle nie ma stresu.

pete_wwa
22-10-12, 23:28
wyjmij jedną lampę na próbę.
później po omacku trafisz.