Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : miganie kierunkami

piotrgarwolin
23-09-12, 19:09
Czesc wszystkim

mam male pytanko odnosnie migania kierunkami przy zamykaniu i otwieraniu
wydaje mi sie ze wczesniej bylo a teraz nie ma ,pilot dziala normalnie , o co biega :confused:

Paulo
23-09-12, 21:17
A kierunki w ogóle działają? Świecą światła postojowe? Są na tym samym bezpieczniku.

xadrian
24-09-12, 08:26
Sprawdź czy wszystko Ci się zamykam (wszystkie rygle opadają) łącznie z bagażnikiem. Ja tak miałem jak mi jedne tylne drzwi się nie zamykały do końca (padł siłownik od centralki) niby słychać jak się drzwi zamykają, ale właśnie nie wszystkie co sprawiało, że kierunki "nie migały"

Skoro jest już temat o kierunkowskazach a mam w sumie jedno pytanko i nie chcę zakładać nowego tematu to chciał bym zapytać czy te kierunkowskazy ..::KLIK::.. (http://allegro.pl/kierunkowskazy-migacze-boczne-honda-civic-01-03r-i2610813781.html) są takie same jak w Civic 5D (EU8) bo niby w aukcji pisze 4D sedan i nie wiem :/

piter7766
24-09-12, 12:37
U mnie w EM2 jest tak ,że nawet jak maski nie zamkniesz ,to przy zamykaniu pilotem kierunki nie migną,a wszystko się zamknie. Czujniki w zamkach klapy,maski i drzwi muszą dać sygnał do centralki (zamknięte wszystkie zamki) dopiero kierunkowskazy poinformują miganiem że jest OK.

rafal
24-09-12, 15:02
Być może padł przekaźnik w alarmie (nie mylić z seryjnym przekaźnikiem od kierunkowskazów). U mnie jak drzwi mnie jak któreś drzwi nie są domknięte to się alarm nie załączy i nie zamknie się auto z pilota (oryginalny alarm).

piotrgarwolin
24-09-12, 21:09
ok
to chyba wiem juz co jest nie tak
tylne lewe drzwi - czasami nie działa w nich zamek

dzieki za info