Zobacz pełną wersję : Coś sie popsuło
Wiec tak problem polega na tym, że od paru dni samochód zaczyna mi dosyć ładnie kopcić na czarno. Na zimnym silniku mam przy starcie 800-900 obrotów, po przejechaniu z 300m obroty podchodzą pod 1100 i po pewnym czasie stania na czerwonym podnoszą się do 1300. Gdy osiągnie 90* mam mniej więcej 800rpm i już mniej kopci. Cały czas na czarno bo pytałem wszystkich kolegów z pracy co za mną jechali. i tak w ogolę wali mi taka jak by pół spaloną benzyna w aucie. Ani to smród spalonej benzyny ani czystej. Na ciepłym silnik już tak mniej kopci lecz widać to nadal? Świece, palec, kopułka wymieniane w Lutym od tamtej pory zrobiłem 8tysiecy. B18c4 :)
Modziłeś coś z kompem? Wygląda na to, że dostaje zbyt bogatą mieszankę i nie spala paliwa.
Nic nie robiłem przy PC Samochód mi służy tylko do dojazdu do pracy co 3tygodnie, Zakupy po mieście i do teściowej :P. Zapomniałem dodać ze jak jest zimny silnik to często gdy podjadę do skrzyżowania i wcisnę sprzęgło obroty spadają do 600 i tak się trzymają dopóki nie wcisnę gazu
Jeżeli się nie mylę to jest 4zyłowka ? Lepiej zamawiać w IC jakaś bosha lub denso ? Czy szukać po Ralfach itd używki oem?
Najpierw to sprawdzić, bo być może szkoda kasy. Niech się wypowie ktoś od b18 co tam siedzi.
Jak narazie z własnych źródeł się dowiedziałem żeby odłączyć sondę i zobaczyć czy auto jakoś na to zareagowało. Moj brat ma b18 ale ogrzewanie sody mu poszło tak wiec tez jest do dupy.
Filtra paliwa nie wiem kiedy był wymieniany a sam mam samochód rok. Moze być od tego ?
Silnik jest przelany paliwem więc to nie jest wina zapchanego filtra paliwa który by te paliwo blokował. Sprawdź błędy a dopiero wtedy myśl o wymianie sondy.
Idę robić samodiagnostyke to i przy okazji zorbię diagnozę ABS bo tez mi odmówił współpracy
Nie mogę znaleźć tej zrytej kostki od samo diagnostyki. Ale raczej błedów mi nie wskaże check nigdy mi sie nie zapalił podczas jazdy.