Zobacz pełną wersję : d13b2 wieksza moc;)
Co moge zrobic z moim d13b2 aby miec troszke wiecej mocy:) wstawiona narazie strumienica
the.ghost.dog
14-09-07, 00:15
mozesz poszukać na forum... wierzymy że znajdziesz odpowiedź :szukaj: :szukaj: :szukaj:
Mozesz wymienic kolektor na d16z6, duzych mozliwosci nie ma. Najlepiej wymienic silnik
Wzoruj sie na Jogalu bo on chyba jak na razie najwiecej wyciagnal z tego silnika :) O ile pamietam cos kolo 100 KM :agent:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=4255
http://www.streetfighters2.mojeforum.net/jogal-honda-civic-dx-vt11.html
A jesli nie zrobie wszystkich modyfikacij tzn...tylko te z filtrem pierwsze..znaczy zweżką i np strumienica...ile mozna sie spodziewac przyrostu?? chociaz z 5km??
od strumienicy zbyt wiele nie wymagaj ;nie znam nikogo, kto byl zadowolony ze strumienicy-lepiej przelot zrób. Ogólnie ten silnik to niezbyt ma duzo mozliwosci ale mozesz wstawic skrzynie z d13b2 z roku 95(ja takiej szukam;) ) to ma troche lepsze przelozenie główne. Mozesz wstawic kolektor do D-serii no i wydech wydech wydech-wstaw rure 2calową:D
kamil_tel, zamiast dawac strumienice wywal tylko kata,zmien koncowy tłumik lub najlepiej cały wydech,to w połączeniu ze zmianami o jakich pisałeś +zaślepienie 3 wężyka powinno ci dac juz jakies wymierne efekty(u mnie przynajmniej dało bo czysta seria d13 juz zostaje w tyle),jak bys do tego dołozył kolektor z d16 to juz bedzie całkiem dobrze.
Powiedzmy ze nie dotykam sie układu wydechowego tylko te przeróbki ...ktore rzeczy najlepiej wykonac?? węzyk i zwerzka cos dają wogóle??
oj panowie kupujecie d13 i chcecie mocy,z gowna bata sie nie ukreci, albo moc albo ekonomia
węzyk i zwerzkaz tym to raczej nie poszalejesz,chyba ze przy okazji odblokujesz drugą przepustnice
[ Dodano: Sro 19 Wrz, 2007 ]
tomek_m, a D15 to pewnie potwór jest nie !! poza tym D13 wcale nie jest bardziej ekonomiczny niz D15
A ja mam d13, spala mi około 6 litrów i takiego d15b2 to wciągam jedną dziurką w nosie :djablek: , Ja rybki mam tam gdzie powinny być - w akwarium :d. Po zrobieniu tych modyfikacji z manuala o tuningu d13 ma się około 85 KM...
ta moja wypowiedz wyzej to kolejna pijacka wypowiedz :piwo2: , nie bijcie za nia :afro:
tomek_m, nikt cie nie chce bic :agent: tylko chodzi o to,ze"jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma"
marcin EZG
19-09-07, 16:24
wiadro magnetyzerów ;)
tak sobie czytam i czytam o tych przeroobkach i sam mam ochote cos przymodzic przy gazniku :d ....tylko czy po tych wszystkich modywfikacjach nie padnie silnik po 20 tys???
A w D15B3? 1.5 tez na gażniczku bawil sie ktos tym silniczkiem??? Da sie cos z niego wyciagnać?
hmmd 15b3 ma gaznik???Tez ma 90 kucy jak z pelnym wtryskiem??
A w D15B3? 1.5 tez na gażniczku bawil sie ktos tym silniczkiem??? Da sie cos z niego wyciagnać?
dziala to samo co w opisanych modach d13b2
hmmd 15b3 ma gaznik???Tez ma 90 kucy jak z pelnym wtryskiem??
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=25310
;/