Zobacz pełną wersję : d16y7 jaki załozyć gaz ??
Kupiłem sobie autko do pracy ale pali niestety więcej niż moje weekendowe tdi ;/ i rozważam założenie sekwencyjnej instalacji gazowej (robie 30 tyś rocznie ). Pytanie tylko jakiej firmy. Co możecie polecić do d16y7 ? Czy możecie polecić jakiś dobry warsztat w Krakowie?
[ Dodano: Czw 13 Wrz, 2007 ]
Samochód ma przejechane od nowości 58 tyś km ( 9 lat "jeździł" nim mój dziadek ) i nie chce zakatować silnika..
jesli masz kase na sekwencje to wiadomo.ale 2 gen tez bedzie dobra.
firma raczej malo istotna.najlepiej zalozyc ta najbardziej znana bo jej popularnosc musi z czegosc wynikac.ja np mam BRC.jest duzo firm.dobra tez jest np.Lanbi. albo Lovato
Osobiscie mam STAG 300. Nie wiem jakie inni maja opinie o tej instalacji, ale u mnie w d14a4 dziala absolutnie bezproblemowo. Tyle , ze przejechalem na niej tylko 15 k km. Wiec nie wiem jak sie sprawdzi na dluzsza mete.
Tez mam STAG300 i 0 problemow. Nawet nie ma rroznicy pomiedzy zmiana w czasie jazdy z gazu na paliwo i odwrotnie slowem polecam.
Tez jezdze na STAG300 jesli chodzi o kompa, zadnych problemow so far, koszt to jakies 2700 we WRO.
Mini
mam BRC Sequent 24 i wszytko gra. Zrobiłem już na tej instalacji prawie 20 tys i tylko raz byłem na regulacji bo coś dużo palila. Teraz przy mojej dość ciężkiej nodze i 100% trasy miejskiej pali mi 10 -10,5 litra LPG.
W sumie mogę polecić chociaż jak czasem przełączę na benzynę (98) to czuję różnicę w dynamice. NIe jest może istotna, ale zawsze. Generalnie duża oszczędność. Tracę na paliwo 200 zł zamiast 500.
Zdecydowałem się na landi renzo zobaczymy jak będzie chodzić. Montują mi na dniach a za jakieś 2 miechy rzucę szybki raport. Pozdro