PDA

Zobacz pełną wersję : Woda w bagazniku?...

weran
20-09-12, 12:09
Po zakupie auta, niedawno odkrylem niepokojaca rzecz. Zagladam do kola zapasowego dojazdowego, a tam pelno wody? Czekam na deszcz by podejrzec jak tam wlatuje. Samochod po kolizji, naprawa bezgotowkowa. Sprzedajacy nie zglosil mi takiego faktu. mam nadzieje ze woda wlatuje jakas nieszczelna uszczelka. Mial ktos podoby problem lub podejrzewa gdzie przeciek?

JDMShop_pl
20-09-12, 17:29
Prawdopodobnir uszczelka,ale zbadaj całe podwozie- moze być na tyle nieszczelne,ze widać całe dziury. Tym bardziej jeżeli był bity. Sprzedający mogli ukryć po prostu ten fakt.

marcin_T
21-09-12, 08:23
u mnie nalalo sie do kola troche wody po tym jak przy montazu car audio w bagazniku obruszylem uszczelke bagaznika i woda leciala pod uszczelka prosto do wneki kola zapasowego :)

zbych123
22-09-12, 21:51
sprawdz czy stojąc przy otwartym bagażniku nie wlatuje z lewej strony przez taką kratke ale w tedy byś miał mokro właśnie tam

japakoniu
23-09-12, 17:47
Też to mam, to chyba wynika z tego, że to japoński śmietnik. A mogłem kupić coś z VAGa. Polak mądry po skodzie.

mloodzian
24-09-12, 14:00
ty jesteś chyba nienormalny jak według ciebie Honda to śmietnik

owsikk
24-09-12, 14:25
Też to mam, to chyba wynika z tego, że to japoński śmietnik. A mogłem kupić coś z VAGa. Polak mądry po skodzie.

Jak kupiłeś ulepa to się nie dziw że podcieka woda.

japakoniu
25-09-12, 09:14
Sorka Panowie.Post napisany z mojego konta,przez idiotę co jeździ seatem.Pozdrawiam

Jasiu
27-09-12, 15:30
Ta woda to niestety typowe dla Hondy. W moim EG3 miałem wodę i leciała pod lampami. Podkleiłem sylikonem uszczelki i było git. Kolega w EJ9 też coś wspominał że mu zalatuje, a obecnie w moim EM2 też spotkałem się z małą kałużą :) Myślę że podcieka jak w EG pod lampami.

Labbit
28-09-12, 11:36
Potwierdzam, woda lubi sobie wlecieć w miejscu mocowania tylnych lamp. Woda ściekając po karoserii wpada w szczelinę między lampą a karoserią i dalej otworem w karoserii wyprowadzającym przewody do lampy wlewa się do bagażnika. Uszczelnienie silikonem miejsca łączenia lampy z karoserią pomaga rozwiązać problem - woda ścieka po obudowie lampy a nie leje się do środka.

Młody ŁDZ
28-09-12, 11:37
U mnie ostatnio też zastałem mały basen w bagażniku, wysuszyłem, poprawiłem uszczelki lamp i je dokładnie dokręciłem - problemu nie ma.

A ze silikonem uważajcie abyście nie zalepili rynienek którędy płynie woda bo wtedy woda albo będzie się mocniej lać, albo gdzieś stać.