Zobacz pełną wersję : Car audio - co dokupić do tego zestawu?
lucas_cichy
13-09-07, 21:10
Witam!!! Mam civica V gen. Mam zamontowane radyjko clariona + przód głośniki helix z tweeterami na zwrotnicach. Chciałem dokupić do tego wzmacniacz (nie wiem jaki i ilo kanałowy?) oraz jakiś nieduży ale dobry suboofer (ponieważ potrzebuje kawałek bagażnika - w bagażniku jest jeśzcze koło zapasowe ze wzgłędu zainstalowanego gazu).
Na wszystko chciałem przeznaczyć jakieś 800-1000zł. Co polecacie?
Wzmak Mac Audio MP2000 (2 kanały napędzi Ci na mostku suba) plus sub Helix Deep Blue 10 (25cm głośnik w obudowie zamkniętej) całośc ok 650zł.
Albo.
Sub Helix Deep Blue 10 plus wzmak np. Mac Audio MP4000 (4 kanały - 2 na mostku do napędzenia suba / 2 dla przodu) całośc ok 900-1000zł.
Spokojnie da rade a i autem zatrzęsie.
lucas_cichy
13-09-07, 21:24
Dzięki!!! Czekam na kolejne propozycje.
A jesli chcesz już coś lepszego to:
wzmak np. u-Dimension u-Jr. 4-300 (ok 800zł) i do tego nawet ten sub Helixa (ok 350zł) ale do tego wzmaka raczej przednie głośniki będą za słabe i nie rozwiną się tak jak inne / lepsze.
Jaki masz dokładnie przód Helix Blue 62 MkII ?
lucas_cichy
13-09-07, 21:32
Sub Helix Deep Blue 10 plus wzmak np. Mac Audio MP4000 (4 kanały - 2 na mostku do napędzenia suba / 2 dla przodu) całośc ok 900-1000zł.
Spokojnie da rade a i autem zatrzęsie.
Jestem zainteresowany tym zestawem. Da rade ten wzmacniacz pociągnąć głośniki i suba?
Sub Helix Deep Blue 10 - wydaje mi się że troche zaduży gabarytowo - może znajdzie się coś równie dobrego, a mniejszego?
Tak mam helixy blue 62 MK II
W zupełności da rade ja u siebie mam właśnie tego suba Helix Deep Blue 10 na wzmaku Mac Audio MP2000. Zestaw przedni Ground Zero Titanium TC2165T tył JBL 6x9 symbolu nie pamiętam i przód jak i tył daje obecnie na wzmaka Ground Zero Titanium TA4000TX.
Jeśli chodzi o ścisłośc to skrzynka tego Deep Blue 10 jest jedną z najmniejszych jakie oglądałem.
Ten Mac Audio MP4000 w zupełności Ci wystarczy do Twoich Helixów i do suba Helixa.