PDA

Zobacz pełną wersję : Problemy z Hania - ABS/wspomaganie.

reksiu
13-09-07, 19:31
wiem ze juz byl ten temat ale ta przypadlosac jest troszke inna moim zdaniem. rzecz o abs-ie. jak juz raz pisalem nie mam zarowki w kontrolce i jeszcze mi sie nie zapalila. nie wymienilem jeszcze (wiem ze jestem len) ale po zapaleniu silnika nie wazne czy zimny czy rozgrzany abs dziala i pompa wydaje co pare sekund ten sam dzwiek i tak potrafi przez 2-3 min. wtedy abs dziala. wszystkie kola ok. gdy pompa przestaje "bzykac" ustaje dzialanie abs. Pytanie. Co to moze byc? gdzie tkwi przyczyna. dodam ze bakteria ma juz pare lat. ile dokladnie nie wiem bo jezdze nia dopiero od stycznia, a slyszaklem ze spadki napiecia moga powodowac usterki abs-u.

kolejna przypadlosc mojej hanki to wspomaganie, a raczej ubytek plynu. uzupelnie go psf ale jak zajrzalem pod spod auta to widze przy prawym kole przy drazku kierowniczym idzie taka marzeta(oslona) i ona jest spocona. w passacie tez mialem historie ze wspoma i tam sie niestety trzeba bylo zabrac sie za magiel. Czyzby tu zaczynala sie podobna historia? jesli to cos drobniejszego to doradzcie co to moze byc. pozdrawiam