Zobacz pełną wersję : Oklejanie dachu i maski
Posiadam hondę ej9 w kolorze zielona perla.
Zrobiłem symulacje oklejenia maski i dachu w carbonie czarnym i jakoś trochę mi to nie pasuje.
może widzieliście gdzieś już podobnie oklejona bo nie wiem co będzie odpowiednie.. Może szary carbon albo czarny mat ?
Skoro robiles juz symulacje czy jakies pogladowe VT i ci to nie pasowalo to po co nadal chcesz to robic? Roumiem ze chesz to obkleic folia tak? Wedlug mnie albo prawdziwy carbon albo w ogole. We wnetrzu jeszcze jako tako ujdzie ale na zewnatrz podjezdza mi to agro tuningiem
jakies detale mozna tym oklejac ale duze powierzchnie wioska...
a maski oklejac sie nie oplaca bo to ok 1.2 -1.7 koszt z lakierowaniem. tak wiec dokladasz troche i masz maske z carbonu a nie blaszana oklejana. warzaca tone...
dach koszt ok 1tys.
ceny sa aktualnie bo dowiadywalem sie o to 2 tyg temu bo sie zastanawiam nad takim modem.
Chciałem to zrobić ze względu na to że, poprzedni właściciel nie przejmował się wgniotem na dachu ( coś jakby kamień z drzewa spadł) i teraz już zostaje to tylko wyszpachlować i okleić lub pomalować.
Yotomeczek86
19-09-12, 17:40
noo ale to chyba tak nie powinno być że wgniecenie zaszpachlować... a nie pytałeś się czy da się to wyciągnąć ? Bo jak nie jest załamana powierzchnia i lakier nie pęknięty to bez problemu można to wyprostować. Oklejanie carbonem to jest wieś niesamowita.. Albo prawdziwy albo nic.. Ja rozumiem coś w środku tam dyskretnie okleić bo plastik zniszczony ale bez przesadyzmu :)
Później zrobię Wam zdjęcie i sami zobaczycie, gościu nawalił tam farby więc bez jej skrobania chyba się i tak nie obędzie..
Tak czy inaczej lakierowanie wyjdzie taniej niż okleina i na pewno będzie wyglądało lepiej
Jeżeli jeszcze chcesz to zrobić folią w efekcie 3D musisz wybulić dobrze za osobe która ci to ładnie oklei nie ponaciąga za bardzo bo przy zbytnim naciągu zmienia swoją strukture i kurewsko cięzko się to zrywa potem jak Ci się znudzi .
ostatnio pod marketem widzialem obklejonego calego nowego mesia ( nie wiem jaki model nie znam sie :P ) i szczerze wygladalo to beznadziejnie. Takze sadze ze i u ciebie nie bedzie to robilo szalu. Lepiej pomaluj bo koszta beda mniej wiecej takie same
heh nawet znalazlem na szybko tego mesia :P
http://autodetailinglodz.com/2011/06/13/mercedes-w221-s-420-carbon/
No tak, cały beznadziejnie by wyglądał. Jednak cały a dach + ew. maska to już inaczej. Znalazłem takie foto 6gen z samą maską http://images40.fotosik.pl/1617/958573f56efa7a52.jpg . Muszę się jeszcze zastanowić
Yotomeczek86
23-09-12, 16:54
Wyglądać to będzie rodem F&F ;)
Ale włókno węglowe wygląda inaczej niż karbon w foli , on jest matowy , i nie widać go prawie w cale przy ciemnym kolorze . Folia niby fajnie wygląda. Ale jednak lakier to lakier , nie zastanawiał bym się gdbym miał do wyboru jedno albo drugie .
Weż sobie pape połóż wiesniaku. Sztrucel zostanie sztruclem, to tylko honda a bolid F1
No tak, cały beznadziejnie by wyglądał. Jednak cały a dach + ew. maska to już inaczej. Znalazłem takie foto 6gen z samą maską http://images40.fotosik.pl/1617/958573f56efa7a52.jpg . Muszę się jeszcze zastanowić
kolego to nie jest folia w tym 6 genie tylko prawdziwe wlokno... wiec nie ma co porownywac do lipnej foli ala carbon.
Dokladnie tak jak Infi napisal. Na fotce jest prawdziwy carbon i wyglada to dobrze. Natomiast folia zawsze bedzie folia i nigdy nie bedzie wygladac jak prawdziwe wlokno.