PDA

Zobacz pełną wersję : Światła mijania oraz Kontrolka od drzwi

Diduś
19-09-12, 00:45
Witam.

Myślałem że uniknę zadawania pytań na temat usterek, wad itp :P ale na wszystkich przyjdzie pora.

Zastanawiałem się czemu mi prawe światło świeci ( mijania ) lepiej od prawego.. dziś i w sumie teraz bylem to zbadać bo mi to spokoju nie daje i.. .

okazało się że obie kostki od lewego oraz prawej lamy są w smarach czy h.. wie w czym ( sprawdziłem obie by nie było ze jedna kostka się topi czy coś.. )
Wydaje mi się że ten nalot na kostkach od zewnątrz jest normalny ( gromadzenie syfu z pod maski takie smarowo oleiste ) .

Teraz do rzeczy czyli lampy prawej co słabiej mi świeciła ( bo już naprawiłem ) okazało się ze ten owy smaro olej :P dostał się na te wsuwki od żarówki i efekt był taki na nich jak by bateria wylała i papierem ściernym musiałem trzeć by to zeszło

Teraz mi poradźcie czy może wymienić kostki obie na nowe czy sobie darować jak jest już wsio ok ?? .

Teraz przednie lampy świecą identyczna żółtawą barwą .
Tylne też identycznie świecą .

przed ta zabawa prawa świeciła takim ładnym jasnym ala białym światłem i wydaje mi sie że również tył mocniej świecił
ale to było chyba tym spowodowane że dostawały więcej prądu przez to ze ta prawa przednia nie miała go prawie wcale ( to tak dla świętego spokoju pytam bo mam shize ze coś się może zjarać :/ )

Teraz o Kontrolce zastanawiam się czemu mi nie świeci kontrolka od drzwi ??
od bagażnika świeci
Światełka od drzwi oraz bagażnika jak otwieram tez się świeci a kontrolka od drzwi nie i wytłumaczcie mi co może być przyczyna ?? żarówka od kontrolki czy może szukać gdzie indziej ?

jak coś dzięki za odp. :)

Maskunt
19-09-12, 10:42
Skoro oczyściłeś kostki, a było to robione pewnie pierwszy raz od wyjechania samochodu z fabryki, to masz spokój na kolejne kilka(naście?) lat.
Nie świeci się kontrolka od drzwi, bo civic VIg nie ma kontrolki drzwi - tylko bagażnik. Można przerobić tak, żeby świeciła się również przy otwartych drzwiach, czy masce, ale to już zabawa z kabelkami.

Diduś
19-09-12, 22:23
aha to mnie uspokoiłeś ;P dzięki za odp :) ( tak podejrzewam ze ej9 może tego nie mieć )

CieCHu_VI
19-09-12, 22:40
Jak najlepiej podlaczyc te kontrolke od bagaznika pod drzwi?

Maskunt
20-09-12, 08:52
Pewnie znaleźć miejsce gdzie pojawia się napięcie po otwarciu bagażnika w okolicy licznika i wpiąć się w to miejsce z czujnikami otwarcia drzwi.