Zobacz pełną wersję : jakie sprzegło do d15z8???
Witam
Czy może mi ktoś pomóc w wyborze sprzęgła do d15z8?
Czy zna ktoś wymiary tarczy i docisku?
Pozdrawiam
210mm jak w wiekszosci d serii
a nie ma być 212 tak wyczytałem i już sam nie wiem a chce kupić przez allegro
tak czy inaczej wychodzi na jedno.
Jeśli tak to dziekanuje za pomoc:)
Chodzi mi o takie sprzęgło:
http://allegro.pl/sprzeglo-zestaw-honda-civic-iv-v-vi-vii-okazja-i2597876937.html
Czyli będzie pasić?
To czy bedzie pasowac najlepiej napisac do sprzedajacego.
PS to sprzeglo to jakas KUPA ... bal bym sie zamontowac to.
PS to sprzeglo to jakas KUPA ... bal bym sie zamontowac to.
Faktycznie, ta KUPA jest trochę podobna do sprzęgła :D
Kupa nie kupa
Kupiłem allegro przeguby za 78 zł wszyscy wyzywali kupa ,dziadostwo a ja przejechałem na nich już ponad 60tys i wszystko ok:)
Gorzej, jak pewnego dnia staniesz na środku drogi i rozłożysz ręce, czego nie życzę, aczkolwiek kusisz los. ;)
kamilrojek
19-09-12, 01:38
Z takim szajsem to w niedziele do kościoła i z powrotem. Jak pociśniesz mocniej to pewnie padnie. Ale to tylko moje zdanie, i tak kupisz co chcesz.
Ja Ci polecę sprzęgło exedy (okolice 400 zł) a najlepiej kupić aisin.
Dziękuje wszystkim za rade , faktycznie kupie coś lepszego:)
Znalazłem za 320 valeo:)
pozdraweiam
Valeo też podobno jest kupą :P Może dołóż jeszcze te 80pln i wez polecane przez wszystkich exedy ;)
kamilrojek
20-09-12, 02:16
Kolego naprawdę weź exedy, koszt 380 - 400 zł i na pewno będziesz zadowolony.
MadSkillz84
20-09-12, 09:49
SRline to kupa,co by nie zrobili,kiedyś kupiłem wahacze poprzeczne tylne,to blaszka była cienka jak ta z której rynny sie robi:D nie polecam
JDMShop_pl
20-09-12, 17:21
Wiesz,w końcu sprzęgło jest taką częścią,że lepiej dołożyć i kupić naprawde dobre,sprawdzonej firmy. W przeciwnym razie można się naciąć i żałować wydanych pieniędzy. Valeo niestety nie zbiera najlepszych opinii.
Ludzie też polecają sprzegłą NKK :P
Panowie te mniejsze sprzegło 200mm exedy czy aisin wcale nie kosztuje 400 pln tylko duzo więcej - w sumie nie wiem dlaczego. Sprzegło exedy 212 mm kosztuje 400 pln to fakt . jeżeli ktos znalazl sprzegło exedy 200mm za 400 pln prosze o podanie linka
Wystarczy przerzucić zamach pod 212 mm i można montować tańsze sprzęgło, a tych zamachów to się niektórym wala pod nogami trochę ;)
kamilrojek
21-09-12, 02:09
Panowie te mniejsze sprzegło 200mm exedy czy aisin wcale nie kosztuje 400 pln tylko duzo więcej - w sumie nie wiem dlaczego. Sprzegło exedy 212 mm kosztuje 400 pln to fakt . jeżeli ktos znalazl sprzegło exedy 200mm za 400 pln prosze o podanie linka
200 mm? czy 210? to jakie w końcu ma być do d15z8?
200 mm? czy 210? to jakie w końcu ma być do d15z8?
Chyba wprowadzilem Cie w błąd:) d15z6 ma na bank sprzeglo 200 mm, według katalogu ic d15z8 ma 212. Może niech ktos sie wypowie kto ma d15z8 i zmieniał niedawno sprzegło
Według katalogu IC Fiat to Opel, a sworzeń dolny od punto krosuje się na postojówkę do mazdy.
Daj numer VIN samochodu, w którym chcesz zmienić sprzęgło, to Ci powiem, co potrzebujesz.
Yotomeczek86
21-09-12, 17:16
Można spokojnie zregenerować sprzęgło za około 100zł u pana wróbla np lub radzikowskiego. Sam mam i nie ma lekko - nie ślizga się itp :)