Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Trzesie silnikiem po wymianie kolektora

ziomek89
17-09-12, 12:39
Witam! niedawno wymienilem kolektor na 4 2 1 chinczyk. auto civic d14a4. Po wymianie silnik drży bardziej niz przed wymianą. Gdzies czytalem ze moze to byc wina uszczelki. jesli tak to prosze o jakies sugestie.

Saiti
17-09-12, 12:42
A jak zostało to skręcone z resztą wydechu? Jak na sztywno to nie ma się co dziwić.

skolopendra
17-09-12, 12:53
Gdzies czytalem ze moze to byc wina uszczelki

prędzej pierścienia łączącego pod autem .dałeś nowy

czy może już bez?

ziomek89
17-09-12, 15:22
tak dalem nowy byl w zestawie z kolektorem. myslisz ze to to? i ogolnie mam wrazenie ze jest przedmuch, moze masz racje ze to na pierscieniu. ogolnie ja wszystko porozkrecalem a zakladał mi mechanik bo nie mialem kanalu moze za słabo dokrecil cos:/

FaziRBK
17-09-12, 19:52
Generalnie te uszczelki możesz do śmieci wrzucić, zdejmij sobie jedną i ją w ręku palcem złamiesz.. Kup porządne uszczelki, metalową między blok a kolektor i złóż to na paście do klejenia tłumików(tylko troszkę), a następnie kup też od typa z forum za 10zł tę uszczelkę, która łączy górną część kolektora z dwururką i też to przesmaruj tak samo na końcu dwururki przesmaruj pierścień i skręć to ze środkowym wydechem.. Odczekaj jakąś chwilę, odpal auto niech pochodzi kilkanaście minut na jałowym, zgaś to sobie wyschnie na spokojnie i już nie będziesz miał przedmuchów.
A tak w ogóle jak jest przedmuch to to i słychać i czuć ciśnienie w miejscu gdzie jest nieszczelne.
p.s jeżeli tak zrobiłeś to szukaj przyczyny gdzie indziej. A generalnie te uszczelki co dodają do kolektorów bardzo szybko się wypalają.

jasiek09
17-09-12, 19:57
s jeżeli tak zrobiłeś to szukaj przyczyny gdzie indziej. A generalnie te uszczelki co dodają do kolektorów bardzo szybko się wypalają. mogą być tylko trzeba auto rozgrzać i później dociągnąć jeszcze ze dwa razy

malinkie
18-09-12, 09:43
pierścienia łączącego pod autem

Ten pierścień między kolektorem a katem ma być metalowy czy taki https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR72xwz2WAJlBh6ewZASHsHLBV_qApZc n1ChonTpUfOYgr5ij1M chodzi mi o to żeby nie przenosił drgań i żeby był szczelny.

kubaszow
18-09-12, 10:03
Taki:) To jest wlasnie plecionka i pod wplywem temp. troche sie uformuje pod flansze.

malinkie
18-09-12, 10:21
Tak myślałem, dzięki.

ziomek89
18-09-12, 14:15
mam taki pierscien i dalej drzy :)

malinkie
18-09-12, 15:50
To może masz za mocno skręcone i on nic nie daje?

FaziRBK
18-09-12, 17:54
Nagraj jakiś filmik, bo może to akurat np: któraś z poduszek. Ewentualnie jeżeli masz cały wydech na sztywno.