Zobacz pełną wersję : Wymiana silnik
Witam,
Mam pytanie co mógłbym wsadzić zamiast d14A2, bez większych kombinacji? Chodzi mi o przerzucenie samego słupka... czy 1.5 coś by pasowało?
bez większych kombinacji np. d15b7 + komp p06 + wtryski 240
a jeszcze pozwolę sobie zapytać jaki to jest koszt...
poszukaj w ogłoszeniach cen słupków d15b7 (lub d15b2 bo to niemal to samo), komp to groszowe sprawy, a co do wtrysków to nie mam pewności ale raczej masz mniejsze...
sondę masz 4- czy 1-przewodową? bo były dwie opcje w d14a2
4 kabelki... a jak z okablowaniem? tak samo?
tak samo, cały osprzęt zostaje stary, a komp pasuje pod wtyczki (w modelach od 96r. trzeba jedynie ściąć nożykiem dwie wypustki na jednej z kostek, nic wielkiego)
upewniłbym się tylko co do tych wtrysków, być może nie ma potrzeby wymieniać
no w sumie już same wtryski to ok 50 PLN... A ile może kosztować przekładka?
Mirasek w d14 niejest tak latwo z przejsciem na OBD1 , tutaj wtryski pracuja parami 1-3 2-4 , i niejest wszystko P&P ale to tylko wiązka i wszystko da rade poprzerabiac.
Z tego co wiem dotyczy to tylko d14 w japońskich EJ9 gdzie ECU ma tylko dwie kostki w przedliftach, z kolei angielki mają całkiem inne wiązki, w MA8 na 100% kostki są OBD1, w sterowanie wtryskami nie wnikałem ale to raczej normalne mpfi, trzeba zerknąć w manual...
MA8 z d14a2:
-wtryski sterowane osobno
-kostki OBD1
-wtryski 240cc
Bez problemu wrzucisz słupek D15B7. Wszystko jest takie samo. No może po za kolektorem ssącym, ten z d14a2 jest lepszy;)
JDMShop_pl
20-09-12, 17:25
Słupek D15B7 to groszowe sprawy,na pewno dasz sobie radę aby go wstawić. Może zadam pytanie inaczej:w jakim budżecie chciałbyś się zmieścić licząc koszty wszystkiego? To ważny szczegół.
Na razie orientuje się jakie to są koszty, żeby zobaczyć czy mnie na to stać :)
Panowie jaki słupek d15/16 podejdzie w miejsce D14Z4 ? Nie chce zakładać nowego tematu
Witam żeby nie mieszać a zamiast D14A8? Bo mój umarł
Zamiast d14a8 wsadź sobie d16b2 / zmiana wtrysków na większe + komp itp. I jazda z więszką mocą ;)
A jak z wiązką wygląda i kompem? pasują czy trzeba rzeźbić?