PDA

Zobacz pełną wersję : fogi nie świecą

carlosv
16-09-12, 02:33
Witam, dwa dni temu udało mi sie ogarnąc fogi (trzeba było podłączyc przewody, przeczyścić itp) świeciły normalnie, wszystko było ok a dzis zauważyłem że nie świecą w ogóle, wygląda na to że nie ma pradu w przewodach biegnących do fogów, sprawdziłem bezpieczniki i jest ok, podczas włączania kontrolka na przycisku się świeci i słychać jakies pyknięcie (ale tak było wcześniej). Czy przydarzyło się komuś cos podobnego? może jest jakies miejsce w instalacji które warto sprawdzić? Proszę o jakies podpowiedzi.

Shady
16-09-12, 07:35
przekaznik lubi wariować

carlosv
16-09-12, 15:55
ok, a gdzie mogę go szukać? pewnie gdzies pod deska rozdzielcza? Generalnie mogę zrobic nową wiązkę do fogów ale to będzie duzo pracy i czasu do poświęcenia a wolałbym żeby działało na seryjnej instalacji.

19Ryba10
17-09-12, 12:54
przekaźnik obstawiam że znajdziesz pod machą raczej w okolicy bezpieczników/akumulatora

sensej
22-09-12, 16:56
Nie zakładam nowego tematu o fogach, bo jest ich pełno. Ja mam problem z troche innej beczki.
Fogi mam podłączone tak, że można je włączyć, juz po włożeniu kluczyka(niezaleznie od swiateł mijania).
Od pewnego czasu fogi troche wariują, mianowicie czasem po włożeniu kluczyka, na wyłączonym przycisku, same świecą i nie reagują na próby wyłączenia ich przełącznikiem. Gasna dopiero po odpaleniu silnika. Kolejny problem, to że gdy je włącze sam to ich juz nie moge wyłączyć :/
Zastanawiam się, czy to wina przekaźnika, czy przełącznika ?

carlosv
22-09-12, 23:20
szukałem i nic... czy ktoś może konkretnie wskazać położenie tego przekaźnika? Nawet manual nie pomaga...

Feniks333
22-09-12, 23:31
Znajdź kable od lamp i idź po nich, jeżeli pod maską nie będzie to samo zrób w środku. Kable od przycisku i wędrówka. Musi gdzieś tam być.

carlosv
23-09-12, 16:06
Normalnie przesrane, kable się schodzą w jedną wiązke i biegną do środka, od strony komory silnika nie da się znaleźć... Do tego tam jest wiązka od ABS'u czyli ciasno jest... a w środku to muszę deske rozbierac :(

pp89
23-09-12, 22:05
Przekaźnika szukaj tam gdzie słyszysz to "pyknięcie" przy włączaniu, bo to on tak "pyka". Domyślam się, że skoro słyszałeś pyknięcie to siedziałeś w aucie, czyli przekaźnik będzie w środku a nie pod maską.