Zobacz pełną wersję : Centralny zamek EJ9
oskar020892
15-09-12, 20:56
Witam mam problem z centralnym zamkiem nie wiem co może być nie tak prosiłbym o jakieś wskazówki jak mogę rozwiązać ten problem. W ogóle nie reaguje na przekręcenie kluczyka w drzwiach
kruszyna9227
15-09-12, 21:17
Zdejmij boczek, wykręć siłownik od centrala i podepnij go pod aku, sprawdzisz w ten sposób czy wgl działa, jeśli nie no to masz rozwiązanie, gdyż w drzwiach kierownika powinien być siłownik "master", który podaje sygnał na resztę. Jeśli nie no to musisz szukać gdzie indziej... Sprawdź wszystkie połączenia, kostki, masy itp.
Tak w ogóle to jesteś pewien, że autko posiada centrala??:rolleyes:
oskar020892
15-09-12, 23:08
Tak gdyż dzisiaj zdejmowałem boczek od strony kierowcy i jest tam centralka i siłownik ale nie wiedziałem jak mam się do tego zabrać. Taki widok zobaczyłem po zdjęci boczka http://www.aukcjoner.pl/gallery-demo/10742314.html
Zapewne jest sterowany masa, delikatnie zerwij kawalek izolacji z kazdego kableka wychodzącego z siłownika, uzyj kawalka przewodu i jednym koncem przewodu dotknij tego kabelka a druga strona dołóż do masy(odkryta śrubka gdzies w drzwiach). Jesli z siłownika wychodzą tylko dwa przewody to jest to slave wiec pod zamkiem gdzie wkładasz kluczyk jest stycznik, sprawdz tym samym sposobem co wyzej pisalem:)