PDA

Zobacz pełną wersję : Wyciek z układu paliwowego

hofis
15-09-12, 19:39
Witam
Od dwóch dni wyczuwałem lekki zapach benzyny w samochodzie podczas jazdy,jednak dzisiaj zapach był już naprawdę wyraźny. Zaniepokojony, zatrzymałem się na parkingu i słyszę kapanie.
Spojrzałem pod samochód i zobaczyłem 2 wycieki jeden na środku podwozia,przy tym plastiku który "osłania" przewody hamulcowe i drugi 15-20 cm od lewego tylnego koła. Kapanie ustaje po jakiś 5 minutach od zgaszenia silnika Dodam,że 4 dni temu zrobiłem przewody hamulcowe u mechanika,który zalecał wymianę również przewodów paliwowych,jednak z braku funduszy postanowiłem to odłożyć do następnej wypłaty. Zastanawia mnie zwłaszcza ten drugi wyciek, niedaleko koła. Co to może być?
Przyznaje się,że jestem totalnym laikiem w tym temacie,także proszę o wyrozumiałość. :p
pozdrawiam
Krzysztof

Lucas.FK2
15-09-12, 20:27
Zastanawia mnie zwłaszcza ten drugi wyciek, niedaleko koła. Co to może być?
To jest rurka która idzie do baku,ona jest strasznie narażona na korozję,więc już jest tak przegnita,ze pewnie tamtędy kapie.

Karolniki
15-09-12, 21:26
Nie opłaca kupować nowego oryginalnego przewodu lepiej kupić u gazownika rurke w pancerzu gumowym i dorobić ... już kiedyś czytałem ten temat na forum ... jeden pisał ze zrobił to w ASO inny kupił przewód i wyszło ich to ok 400 - 500 zł a mając dobrego mechanika i robiąc zamiennik płacisz ok 100 - 150 zł . Ten sam temat przerabiałem ostatnio przy okazji innego samochodu.

hofis
15-09-12, 21:56
Ta rurka powinna być elastyczna,czy sztywna? Jaki powinien być przekrój i jak dużo jej potrzebuję? Z tego co czytałem to są to 3 przewody. potrzebne są jakieś złączki,kolanka?