Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mechanizm opuszcania lewej przedniej szyby.

hofis
15-09-12, 17:20
Cześć, to mój pierwszy post i chciałbym się przywitać.
Jakiś czas temu kupiłem Hondę 5d 97 1.4 sedan 90 km
Jestem ogólnie bardzo zadowolony,jednak nurtuje mnie jedna sprawa,a konkretnie wyżej opisana w temacie.
Mechanizm jest bardzo zużyty,ma potworne luzy(mówię o części przymocowanej do silniczka). Czy ktoś z was wie,jak sobie z nim uporać. Chciałbym go jakoś zregenerować,ale jeśli nic nie da się z tym zrobić,to czy wiecie,gdzie i za ile mógłbym dostać owy element.
Z góry dziękuję i pozdrawiam. :)
Krzysiek

Karolniki
15-09-12, 17:30
Nowego niestety nie dostaniesz w żadnym sklepie z częściami samochodowymi ponieważ ich nie ma a jeśli trafi się komplet siłowników to jeden na całą polske w cenie ponad 1100 zł . Najlepszym rozwiązaniem chyba jest kupić używkę w lepszym stanie . Nic mi nie wiadomo o możliwości regeneracji tego mechnizmu.

Karpiczek
15-09-12, 17:39
Parę osób z forum kombinowało z naprawą podnośnika. Otóż dokonywali oni przewiercenia nitu trzymającego łapki podnośnika i skręcania ich mocno śrubą. Miałem kiedyś problem z podnośnikiem, kupiłem używkę. Niestety starczyło na kilka lat. Teraz znów problem powrócił.

hofis
15-09-12, 18:29
Dziękuję,za szybką odpowiedź. Chyba zdecyduję się na przewiercenie,bo z tego co zdążyłem się zorientować, ciężko jest dostać ten element bo rozchodzi się jak bułeczki.
pozdrawiam