Zobacz pełną wersję : Umiejscowienie siłownika tylnej klapy
Witam.
w końcu wziąłem się za podłączenie siłownika do otwierania tylnej kalpy z pilota i jest problem. Gdzie go umiejscowić. nie mogę znaleźć mu dobrego miejsca. Jak macie je umiejscowione u siebie, najlepiej gdyby były jakieś zdjęcia. z góry dzięki za pomoc.
Masz zapewne siłownik z linką, linka jest elastyczna więc nie musi być wszystko idealnie w linii, przykręć do wzmocnień klapy i już,
No wlasnie mam silownik z pretem, ale Twoj pomysl jest niezly. Moze ktos cos jeszcze chce dodac?
kolego jakos rok temu tez z tym problemem co ty się borykałem. szukałem i szukałem, aż w końcu znalazłem idealne miejsce:). miałem do dyspozycji siłownik ten co ty z prętem, taki co do drzwi sie wkłada tzw slave. siłownik umiesciłem w klapie bagażnika. zdejmij plastik klapy który znajduje się od wewnątrz autka. i zobaczysz cięgno ktorym jest połączony zamek klapy z otwieraniem jej z kluczyka. co prawda jest tam malutko miejsca ale siłownik przykręcasz we wnetrzu klapy zeby nic nie przeszkadzalo. drut siłownika do cięgna, masa siłownika gdzieś do masy w klapie, a przewód sterujący z przekaźnika,( bo zeby to działało to przekaźnik musi być specjalny, ale o tym pewnie wiesz) ze środka autka, peszlem łączącym klapę z wnętrzem i potem pod plastikami klapy do siłownika. potem zostaje tylko regulacja i mozesz cieszyć się otwartym bagajem po wciśnięciu guziczka;). powodzenia w zabawie, zdj nie mam juz niestety, kiedyś gdzieś na forum wrzuciłem ale dawno to było.
O dzieki. Tak przekaznik juz mam i prawie zlozone, tylko miejsca na silowniknie moglem znalezc:(. Mam go przymocowac w "srodku" klapy? Do tego przetloczenia/wzmocnienia?
Moze to ci pomoze
http://i.imgur.com/RxCTm.jpg