PDA

Zobacz pełną wersję : Sprawdzone parametry dolotu do silnika d14

locdog
02-07-05, 21:10
Witam!
Czy moze mi ktos podac sprawdzone parametry rury do stozka do silnika d14 w civicu 99 3d? teoretycznie srednica i dlugosc taka jak seryjna, ale do seryjnej mam jeszcze przyczepiony rezonator, a to zdecydowanie zmienia postac rzeczy. chodzi mi glownie o poprawienie momentu obrotowego auta. na hamowni przy przyblokowanych hamulcach i kiepskich oponach wyszlo mi 92 konie i tylko 107NM, co mnie w sumie zdziwilo.
z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam!

Furious
02-07-05, 21:13
no wyszla Ci seria wiec o co chodzi? prawidlowo....

locdog
02-07-05, 21:17
no wyszla, ale momencik to ma skromny i na jego poprawieniu by mi zalezalo w pierwszej kolejnosci

rem36
02-07-05, 22:42
najlepiej podjedz na spota w srode, dowiesz sie wszytkiego ogejrzysz pomierzysz i co tam chcesz jeszcze, jest kilka mozliwosci zrobienia, nikt tego nie liczyl bo sie nie da, robi sie eksperymenty i patrzy co ile da a pamietac trzeba ze w roznych samochodach nawet ta sama przerobka daje rozne przyrosty...

kenny
02-07-05, 23:42
Moją kibel rurę dostałem od Pawła. Jeśli dobrze pamiętam, to on testował różne długości. Ile dała? Zapraszam do działu "Nasze Hondy"

locdog
03-07-05, 13:48
faktycznie moment ladnie podnioslo, tylko szkoda ze wiecej w nizszym zakresie obrotow niz w "wyscigowym", ale i to dobre. czy moglbys mi podac wymiary tej rury i jaki to jest dokladnie stozek tego kingdragona (o ile istnieja rozne typy)? skapnie troche grosza niedlugo to poeksperymentuje ze swoimi konstrukcjami i przedstawie wyniki