PDA

Zobacz pełną wersję : Drzwi pasażera

Marcelinho
13-09-12, 13:45
Witam serdecznie przeczytałem większośc tematów ale z tego co widzę żaden nie pasuje do mojego problemu:-]
Mianowicie wygląda to tak że nie działa klamka z zewnątrzod strony pasażera (przód). Od srodka można bez problemu otworzyć a z zewnątrz klamka nie działa.

Pierwsze pytanie - o co może chodzić? Drugie to - jak otworzyć boczek drzwi przednich pasażera żeby nic nie uszkodzić i tam zajrzeć?

Dodam że jak opuszczam szybę w prawych przednich drzwiach to się drzwi otwierają :-))) Centralny działa wszystko ok tylko klamka nie reaguje :/

Prosze o pomoc bo jest centralny, a to uprzykrza życie i to bardzo skutecznie...

markotny
13-09-12, 13:57
jak otworzyć boczek drzwi przednich pasażera żeby nic nie uszkodzić i tam zajrzeć?

Ja zdejmowałem na wyczucie. Najpierw delikatnie podważałem boczek przy szybie ciagnąc do siebie, jak puściło to trochę do góry i do przodu i do tyłu i jakoś zeszło.:)

o co może chodzić?

Pewnie jak zdejmiesz boczek to sam dojdziesz. Mechanizm ryglowania nie należy do jakiś specjalnie skomplikowanych:)

michalekbmw
13-09-12, 14:09
jezeli chodzi o zdjecie boczka drzwi to odkrecasz srobki za maskownica glosnika wyjmujesz glosnik, w podlokietniku drzwi jest jedna srobka i jedna przy klamce wewnetrznej, mocniej pociagniesz i masz boczek zdjety, wyciagasz kierujac boczek do gory tzn w kierunku szyby
jezeli chodzi o usterke mozesz miec pekniety taki maly plastik przy klamce do kupienia u ralfa badz kogos co sprzedaje czesci do hond ..

Gozdo
13-09-12, 17:06
albo masz mocowanie klamki do zamka zepsute albo się po prostu rozłączyło. Najlepiej samemu podłubać bo kasa za części mała i myślę że czasowo to 15 minut. A co do zdejmowania boczka odkręć śr itp a potem od dołu lekko pociągnij powinien z zaczepów zacząć wyskakiwać :D

michalekbmw
14-09-12, 21:45
jezeli sam nie radzisz sobie z manualami w markach jest fachowiec od zamkow Auto bembenek tanio i szybko naprawia zamki itp...

majster
14-09-12, 22:53
Mialem to samo chodzi o jeden maly plasticzek laczacy mechanizm z klamka u mnie sie tylko rozczepil jak bedzie u ciebie musisz sam sie przekonac