PDA

Zobacz pełną wersję : Gorący Short shifter od tłumika - Problem ;)

Atardin
13-09-12, 09:58
Ostatnio zamontowałem dodatkowy tłumik środkowy i niestety tłumikarz powiedział, ze musi wisieć ponieważ inaczej będzie mi opalał gumy przy shorshifterze i z czasem gumy się wypalą :/ Macie jakiś pomysł żeby temu zaradzić? tzn. żeby podnieść tłumik i nie przejmować się, ze gumy się wypalą. Czy jakbym założył poliuretan, czy będzie on bardziej wytrzymały od seryjnej gumy? Teraz mam odstęp od rury do shiftera na grubość 2.5 -3 palcy. Po jeździe w korkach drążek jest trochę ciepły (ale nie gorący, po prostu ciepły). Chciałbym tłumik podnieść, bo przy mojej glebie + dużym środkowym wiszącym trę na garbach, co mnie irytuje.
Jakieś pomysły co zrobić?

Gr4b3Q
13-09-12, 10:30
Możesz spróbować owinąć go bandażem termoizolacyjnym, temperatura powinna trochę spaść ;)

Atardin
13-09-12, 11:11
fakt - to nie głupi pomysł :D Dzięki!

michalekbmw
13-09-12, 14:20
w ek3 jest to przypadloscia ze sie grzeje shifter u mnie bylo tak samo ze sie grzal ale guma sie nie wypalila po zmienie drazka na krotki przejechaniu 15tys km nie widzialem zadnych zmian przy gumach shiftera...

skolopendra
13-09-12, 15:56
nie ten dział

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?152377-t%B3umik-ko%F1cowy-wydech-katalizator