Zobacz pełną wersję : Jaki płyn hamulcowy
witam, chce kupić płyn hamulcowy DOT4, miał ktoś do czynienia z płynem TRW ? Czy to jest płyn dobrej jakości ? Mam jeszcze do wyboru organika ewentualnie castrola response.
Michalll_1991
11-09-12, 22:34
castrol resp, ferodo racing polecane. Ja dzis kupiłem ATE dot 4 bo były tylko jakieś k2, ATE dobre ? w sklepie polecili ale wiadomo, polecili co mają...
ATE jest ok.
Ja osobiscie uzywam Ferodo DOT4 i tez jestem bardzo zadowolony.
A jak jest z tymi ATE, bo są dwa rodzaje ATE SL i ATE 200 ponoć dużo lepszy - ale nie jest to chyba płyn "sportowy" ? Bo takiego bym nie chciał.
Bierz ATE Typ 200, to jest to samo co ATE blue racing (roznia sie jedynie kolorem - dobre przy wymianie plynu bo jak na dloni widac kiedy leci swiezy plyn).
Ma niezle parametry (punkt wrzenia suchego 280, mokrego 198) i nie wymaga czestszych wymian tak jak plyny wyczynowe typu castrol srf(310/270) czy motul rbf (312/216).
Dobry plyn na ulice i czasem jakis tor.
Ja uzywam FERODO DOT.4 i nie narzekam :P
Ja miałem TRW jakieś pół roku i było ok później poszła mi uszczelka tłoczka i płyn zleciał więc na szybko kupiłem na stacji K2 i wytrzymał 2 tygodni po czym zrobił się cały czarny. Teraz znowu mam trw i hamulce zupełnie inaczej łapią niż na tym K2. Ale myślę że jak będę zmieniał to będzie to ATE typ 200 bo znajomy też mi go poleciał.
PIMPEK_EJ2
12-09-12, 22:48
A ja myśle że nie odczujesz różnicy wlewając płyn renomowanych marek, ja lałem ate sl on ma temp wrzenia 265 stopni z tego co pamiętam i nie zagotowałem go ani razu jeszcze. Cena nie wiele wyższa od trw czy ferodo
Ceny są mniej więcej podobne,jeżeli masz wybór, ate chyba spełni Twoje wymagania ,jeżeli się nie ścigasz.
Yotomeczek86
13-09-12, 21:43
Ja polecę ATE Blue Racing ;]