Zobacz pełną wersję : Komora silnika na błysk
Szukam osoby która doprowadzi moja komorę silnikowa do perfekcji.Nie mam czasu siedziec ze szmatka i sie spuszczać cały dzień nad tym.Ktos kogos poleci?Kontakt pw lub gg 8188636.Auto Evo.
Nie mam czasu siedziec ze szmatka i sie spuszczać cały dzień nad tym
polecam dobrą myjnię bo po takim ogłoszeniu nie wielu fanów detailingu czy jak to napisałeś
ze szmatka i sie spuszczać cały dzień zdecyduje się Tobie pomóc ;P a tak dobra myjnia spokojnie Ci to ogarnie ... choć nie tak jak Ci dla których to coś więcej niż spuszaczanie się nad maską :p
http://www.ecomyjnia.pl/wawajutrzenki
udaj sie tam to od uzytkownika z forum miles_m :)
Jeżeli bywasz w WWA to Byłbym w stanie Ci pomóc z tym problemem ;)
Zajmuję sie tym trochę.
Komora u mnie w aucie:
http://img839.imageshack.us/img839/6996/podmaskmale.jpg
Wojtec12345678
12-09-12, 18:41
Taka czyska komora a lampy takie zżółknięte :D lol :D
Oj tam nie czepiaj się szczegółów :P . A propo nie bd zakładać nowego tematu może ktoś mi doradzi. Planuję swap silnika a więc przy okazji pójdzie lekki wire tuck ;p Chcę pomalować komorę na biało, teraz pytanie czy oddać do lakiernika czy może przelecieć papierkiem podkład i kilka warstw białego i klaru tyle że ja bym malował sprayem motip zapewne. Jaki mniej więcej koszt malowania u lakiernika? A jeżeli bym to zrobił sprayem to na jak długo to się utrzyma ? Pozdrawiam.
Taka czyska komora a lampy takie zżółknięte :D lol :D
umyj Monitor :D Lampy nie są zżółknięte w realu. :)
kruszyna9227
13-09-12, 11:35
ale prawa paruje:p , kurde też muszę u siebie poprawić bo paruje i też prawa:mad:
haha :D na zdjęciu faktycznie są lekko żółte (może wina aparatu), ale stawiam że dobra polerka np Megsa PlastX'em albo TurtleWax'em da poprawę.
Swoją drogą komora jedna z lepszych :)
haha :D na zdjęciu faktycznie są lekko żółte (może wina aparatu), ale stawiam że dobra polerka np Megsa PlastX'em albo TurtleWax'em da poprawę.
Swoją drogą komora jedna z lepszych :)
napisałem przecież, że w realu git to po co piszesz mi o plastX'ie, który swoją drogą jest słaby.... Byłe polerowane UC na średnim padzie APP i jest git
Auto było uzywane przez poprzedniego własciciela tylko do *******.....a nic wiecej nawet pożadnie go nie mył ani nie woskował.Co do mycia auta pod maska to słabo to widzę ITRem jak wyjechałem z myjni to chodził poł dnia na 3 cylindrach bo woda dostała sie między świece a fajki.Lożek daj mi namiary na siebie na PW i jakis cennik.Ps jakich śrdodki polecacie do mycia i konserwacji plastików pod maska elementy gumowe itp...
Zależy jak się myje :) np mycie parą wodną uważam za bezsens - życzę powodzenia w czyszczeniu parą smarów, olejów wymieszanych z piachem syfem itd... bez detergentu nie podchodź.
Niektóre elementy trzeba/mozna zabezpieczyć.
Ja swoj poprzedni silnik myłem z 20/25 razy i jeszcze nigdy nie miałem problemów z odpaleniem czy chociażby z chodzeniem na 3 cylindry. zawsze po myciu gotów do jazdy. Obecnego nie myłem bo jest w sumie świeżo po lakierowaniu i Swapie, jedynie komorę ze 2 razy lekko czyściłem po ulewach itd.
Paluch - PW z namiarami już wysłane
Dzieki za wskazówki chlopaki.Z innej beczki polecam płyn do mycia silników firmy KAGER swietnie nadaje sie do mycia felg.Myłem nim białe koła w Integrze przez rok czasy pryskałem i karcher miodne żre i naprawde super działa.
mam nadzieję, że lozek nie obrazi się jak podlinkuję jego tutorial z myciem komory silnika. Mi pomaga :) http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?119874-Mycie-silnika-Tutorial-czyli-co-zrobi%E6-%BFeby-by%B3o-czysto-pod-mask%B1-!&highlight=mycie+komory+silnika
Starstruck
16-09-12, 12:14
Paweł (Lozek) i u mnie ogarniał komorę, także polecam usługi kolegi :)
ja ostatnio uslyszalem na myjni, ze mi silnika nie umyja, bo myja tylko diesle. stad moje pytanie, dlaczego?
Starstruck
17-09-12, 12:20
Bo ma pewnie same plastikowe obudowy, które przecierają szmatką i plakiem.
nie - bo diesla nie zalejesz ;) zawsze odpali chyba, że trzymasz koniec dolotu w wiadrze z wodą ;)
Nigdzie nie biora odpowiedzialności i tyle - boją sie. w sumei tez bym się bał myc stare parchy gdzie połowa kabli jest na wierzchu a auta ledwo działają.
zaraz zaraz wiekszosc tych parchow nadal jezdzi i wyglada lepiej niz nowe zabaweczki <foch>
widac cos w tym jest. trzeba bedzie myc samemu zgodnie zdaje sie, ze z twoim tutorialem lozek i uwagami reszty :)