Zobacz pełną wersję : Woda w Hance na chodniku kierowcy
Witam po 2 dniach bez hani dzisiaj wsiadam do autka a tam kaluza wody pode mna, doslownie bajorko ponad poziomem chodnika:/ wszytkie czesci chodnika pionowe dookola suche tylko ten co lezy bezposrednio na podlodze.
Autko kupilem to od razu zauwazylem ze szyba byla wymieniana i to podejrzewam za przyczyne ze byla zle uszczelniona, mozliwe to??
A moze jest jakas wada fabryczna i nie tylko mnie to spotyka
Za wszelkie sugestie bede wdzieczny
Pozdro
było juz kilka razy o tym temacie...;/
w skrócie takie są mozliwosci:
- zle wklejona szyba - kapie od góry
- zle wklejona szyba - wcieka woda pod uszczelke i kapie juz nizej
nie ma wiekszego problemu-trzba znaleźć kumpla i hydrant, kumpel leje wode a Ty patrzysz skad woda kapie.
raczej z gory to by nie moglo kapac bo bym widzial nawet podczas jazdy i do tego siedzenie byloby raczej mokre czyli pozostaja boczne uszczelki albo dolna
Bo raczej nie jest mozilwe zeby z dolu przeciekalo??:)
Sprawdź, czy nie masz podobnie (mokro/wilgotno) pod dywanikiem pasażera. Może to wcale nie jest związane z wymianią szyby, ale na razie nie chcę Cię straszyć ;)
u pasazera wlasnie jest sucho
W takim razie:
- Czy napewno to jest woda (powąchać, posmakować ;) )?
- Spróbować sposobu Lcfra, dwie osoby, lać wodę na szybę i obserwować.
ewentualnie mozesz miec pozatykane odplywy wody...
ja dokladnie tak mialem w clio II, oddalem do warsztatu i mi za 50zl rozszczelnili :]
Mozliwe ze autko bylo bite? jezeli tak to przy skladaniu mogli zakleic lub zamalowac odplyw :] o ile w ogole cos takiego mamy w haniach :]
Pozdrawiam
ps. ale sprawdz jeszcze te uszczelki :]
Drodzy koledzy miałem podobny problemik a przyczyna okazała sie pęknięta rurka biegnąca do nagrzewnicy sprawdź czy owa woda to nie borygo.
Drodzy koledzy miałem podobny problemik a przyczyna okazała sie pęknięta rurka biegnąca do nagrzewnicy sprawdź czy owa woda to nie borygo.
Właśnie o tym myślałem ;)
DavePL, napisz jak ustalisz przyczynę.
tzn ze niby miala by byc to woda z chlodnicy??nie ma szans to bym wyczul bo to jest na alkoholu:P i do tego dzieje sie to podczas obfitych deszczy a autko stoi na dworze
Sadze ze to ta uszczelka raczej albo te odplywy jak pisze @Seth
Moglby ktos potwierdzic ze w cifie sa takie odplywy??
podłacze się do tematu, ja mam wode w bagazniku po lewej i prawej stronie, to moze mnie ktoś postraszy co to może byc ?,
eh ja tez sie podlacze...
ja mam wode w bagazniku - problem prawie rozwiazany tzn. dzisiaj sciagnalem w podejrzanym miejscu uszczelke i mocno ja dopchalem, pozniej polewalem autko w podejrzanym miejscu woda i bylo ok
teraza okazuje sie ze mam tez mokra podloge zwlaszca po stronie pasazera na tylnim siedzeniu , woda przedostaje sie w tamto miejsce w jakis ukryty sposob, narazie nie udalo mi sie go zlokalizowac, mozliwe ze plynie pod ktoryms z plastikow
mozliwe ze plyn do uszczelniania/silikon by pomogl?
U mnie sie to okazala zle poklejona szyba(proba karcherem) musze ja wyjac i kleic na nowo :/
bo to jest na alkoholu
- lejesz spiryt do chlodnicy? pomysliles ze spryskiwaczami chyba
mam wode w bagazniku po lewej i prawej stronie
nie wiem jak prawa strona ale z lewej po sciagnieciu tapicerki powinna sie ukazac kratka (wentylacyjna jak sie domyslam) u mnie np nie jest niczym zaslonieta i woda z kola w jakims stopniu wlatuje do bagaznika - sprawdz jak jest u Ciebie