Zobacz pełną wersję : spadek mocy po regulacji zaworów
Witam.
Oddałem ostatnio samochód do regulacji zaworów - po regulacji zauważyłem spadek mocy samochodu - czy to możliwe?
Serwis w którym to robiłem ma bardzo dobre opinie wśród ludzi..
A robili tylko zawory ? Bo jeśli tak, to chyba jednak coś pomieszane. To jest robota, którą najlepiej byłoby robić samemu.
Może podjedź, pogadaj z kimś kto to robił.
Reklamacja. Znasz to słowo :p ?
U mnie podparli wydechowy, napierdal*ł strasznie. Wkurzyłem się i zrobiłem sam. Naprawdę nie ma filozofii ; )
moze poprostu teraz silnik pracuje ciszej jak troche mocniej przydusisz gaz i poprostu ci sie wydaje ze auto jest slabsze. Regulujac zawory na zimnym silniku majac prawidlowy szczelinomierz , znajac poprawne wartosci dla ssacych i wydechowychi majac w tym jakies doswiadczenie ( wystarczy raz wyregulowac i juz umiesz ) poprostu nie da sie tego spierd***c. Rozumiem ze regulowales zawory bo Ci silnicze klepal czy dlatego ze chciales cos poprawic???
Kup szczelinomierz np Bety nie drogi i zrób sam ja tak zrobiłem i jestem mega zadowolony, po tym jak mi w ASO s*******ili sprawę :/ bo po ich regulacji było gorzej i głośniej zapłaciłem tylko 150zł nie potrzebnie jak masz pytania to dzwoń pomogę 781704223 naprawdę nie ma jakiś specjalnych utrudnień dasz rade :)
MadSkillz84
11-09-12, 18:14
Dobre opinie to nie wszystko,zrób sam,instrukcję jak masz wszędzie na necie,prosta czynność,a masz pewnośc że zrobione jest git malina.Prawdopodobnie coś źle poregulowali albo pomylili kolejnośći kiszka z tego wyszła.
A może ktoś skusiłby się zrobić instrukcję do działu: "FotoInstrukcje - Zrób to sam" ? Chętnie bym skorzystał i pewnie Inni też
A nie wystarczy dziesiątka filmików na necie/yt i ten tutorial : http://www.samnaprawiam.com/poradniki-5487-demontaz-pokrywy-zaworow-i-regulacja-luzow-zaworowych-honda-civic-lsi.html
?