Zobacz pełną wersję : Nie odpala z LPG na zimnym silniku po ustawieniu wyższych obrotów w gazowni
Cześć. Mam taki problem. Miałem w swojej honddzie (piątka, jajgen) bardzo niskie obroty na biegu jałowym, do tego stopnia, że czasem zdarzyło mu się zgasnąć. Po wizycie u gazownika i zwiększeniu przy okazji obrotów na luzie samochód przestał mi na zimnym silniku odpalać z gazu. Dlaczego tak się stało? Czy przyczyną jest właśnie zwiększenie obrotów?
Może go zalewa teraz, jak ma bogatszą mieszankę ?
no właśnie wcześniej go zalewało, bo aż było czuć gaz. Po wyregulowaniu gazu podczas jazdy nie czuć, no ale nie odpala z gazu
Bo silnik nie powinien być odpalany z gazu.
to wiem, ale wcześniej odpalał bez problemu i chce wiedzieć, czy mogło to przerwać zwiększenie obrotów na biegu jałowym
a zawory wyregulowane? parownik w jakim stanie
vnv_nation
12-09-12, 10:59
Bo silnik nie powinien być odpalany z gazu.
Pieprzenie. Za duzo onetu sie naczytales.
no właśnie wcześniej go zalewało, bo aż było czuć gaz. Po wyregulowaniu gazu podczas jazdy nie czuć, no ale nie odpala z gazu
Sprobuj na reduktorze lekko srubke odkrecic o pol obrotu powiedzmy i wtedy sprawdz. Moze teraz ma duuzo za biedna mieszanke