Zobacz pełną wersję : kręci, jest istrai nic
mam problem a moja Hondka z 1997 r. Miesiąc temu wymiałem cewke i było OK. Dzis jednak odmówiła mi posłuszenstwa. Kręci, jest iskra, ale nie odpala? Wiecie co to moze byc? Dodatkowo holowana odpala, ale w trakcie drogi, w róznych momentach, po róznym dystansie gaśine? Please help:)
skolopendra
09-09-12, 21:42
przekaźnik pompy sprawdź
przekaźnik pompy sprawdź
jak i gdzie go szukac? drogi jest?
skolopendra
10-09-12, 10:32
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?113655-Nie-pali-na-ciep%B3ym-!!&highlight=przekaznik+pompy
przekaznik sprawdzony, al to nie to :(
Jeśli nie przekaźnik, to może sama pompa?
skolopendra
13-09-12, 11:18
Miesiąc temu wymiałem cewke i było OK.
może jest lipna?
A w jakim stanie masz świece?
Swiece raczej OK, zresztą chyba nie padły na raz wszystkie. Myśle jeszcze o pompie, chociaz z holu odpala i pzejechac mniejszy lub większy dystans, w zalezności od dnia. Wymieniłem na wszeliki wypadek kopułke i palec, ale nic .... A jak można sprawdzić pompę?
dla mnie cewka lipna/tania/bubel
sam juz nie wiem co to. Pomysłów brak. Pompa działa, przekaznik tez a odpalic wciąz nie chce. Iskra cały czas jest.
skolopendra
16-09-12, 22:00
może jest za słaba albo zapłon przestawiony mocno?
Czy problem rozwiązany?
Bo jesli nie, to ja bym się jednak czepił tych świec, bo jeśli odpala i gaśnie, to musi gdzieś gubić iskrę.
Podmień świece, chyba, że ktoś ma jakiś inny pomysł.
witam , a sprawdzales moze moduł w aparacie zapłonowm to on moze byc przyczyną . po rozgrzaniu moze miec problem , , ... pozdrawiam
witam kolego,ja miałem taką samą sytuację,wszystkie powyższe rady były nieskuteczne,chociaż wcale nie uważam,że były złe:)u mnie przyczyna to walnięty wyłącznik bezpieczeństwa.Jest on na dole w konsoli środkowej,od strony kierowcy.powinien być WCIŚNIETY.U mnie się zwyczajnie zepsuł,skorodował w środku.spiąłem go na krótko,i Honia odpaliła od kopa:)Fakt,że później się przez pół dnia "uczyła" jak ma pracować silnik,no ale cóż po tylu próbach odpalenia silnika i zalewania go bez mała,miałaprawo do tego.Mam nadzieję,że pomogłem,daj znać jakie rezultaty
miałem coś takiego - winowajcą był palec rozdzielacza!!!!!!!!!
u mnie też iskra była ale razem z mim mechaikiem wszystko wywaliliśmy i na kabelki podłączyliśmy i iskra była spoko ale jak podłączyliśmy masę do palca rozdzielacza w miejscu gdzie pzykreca się go śrubą to raz iskra poszła nie tam gdzie trzeba więc wymieniłem na taki za 22zł i chdzi już z 40tyś km. zanim to sprawdziłem to naczytałem się o jakiś kosztownych naprawach a to tylko palec, jest tani więc bierz i wymieniaj, nie ma co pakować się w kosztowne naprawy