Zobacz pełną wersję : Jak doprowadzic stalówki do Blasku :D
Witam
Mam stalówki 13i chciał bym je jakoś doprowadzić do blasku, jaka farba je pomalować bo chciał bym czarne. Co o tym pomyśle sadzicie ?
Pozdrawiam
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=34670
Czyscisz felge, rozpuszczalnikiem przemywasz, i psikasz spray'em w kolore czarny mat (polecam fime Dupli Color).. i po sprawie... Felga wyglada jak nowka sztuka... wiem bo robilem wczoraj :agent:
ja swoje malowalem tak samo tyle ze pedzlem i bez sciagania z samochodu, o dziwo wyszlo baardzo dobrze, na to mozesz polozyc jakichs lakier bezbarwny zeby sie swiecily
Myślałem o hammerite gładki pomysł http://www.hammerite.com/pl/products/p4.html ale nie wiem czy sie nadaje, Dupli kolor jaki wybrać metaliczny czy nie metaliczny nie znam sie na lakierach. planuje zabrać sie za to we wtorek jak pogoda dopisze i umieszczę zdjęcia.
Mowie Ci kupuj ten spray w kolorze czarnym matowym i bedzie gitara :agent: Mniej meczenia sie niz farba, nie musisz pedzlem zapierniczac, szybko schnie i nie ma smug ani nic z tych rzeczy :d tyle ze robilem to w garazu i ten spray mocno waaaali ;)
Tylko pytanie na jak długo pozostanie taki idealny efekt malowania sprayem. Ja w poprzednim aucie dwa razy malowałe, bo ciągle rdza wyłaziła. Najważniejsze to dobrze wyczyścić, najlepiej pomalować wstępnie podkładem, a dopiero za kilka dni jak sie utwardzi walnąć lakier w spraju, wtedy efekt moim zdaniem na lata. Jak pomalujesz odrazu lakierem, to możliwe, ze zimy nie wytrzyma.
karpik85, wiesz moze i nie wytrzyma a moze wytrzyma ;) jesli nie, to jest to 30 min roboty zeby poprawic, takze zaden problem... a grunt to tak jak mowiles dobrze wyczyscic felge z rdzy i elegancko odtluscic :)
no wlasnie zakupilem niedawno felgi 14 mialy sporo rdzy, czyszczenie zajmuje sporo czasu,
po czyszceniu zamierzam dooobrze odtluscic
i
albo pomalowac odrazu hammeraitem
albo najpierw podklad (taki czerwony :) ) a pozniej lakier
sory , podbijam temat, felge oczyscic z rdzy...papierem sciernym tak?o jakiej grubosci ziarna mniej więcej?:>
lepiej zapytac niz zrobic do pypy;)
Ja uzywalem ziarna 80 i 100 ale wczesniej troche popracowalem miekka szczotka druciana i pilnikiem.
Oddajesz do piaskowania 40zł i masz jak nówki ;)